Правителството одобри днес плана за увеличаване на размера на минималната

...
Правителството одобри днес плана за увеличаване на размера на минималната
Коментари Харесай

Минимална заплата от 650 лв. и какво друго планира Борисов

Правителството утвърди през днешния ден проекта за увеличение на размера на минималната работна заплата от 510 лева на 560 лева от 1 януари 2019 година, на 610 лева от 1 януари 2020 година и на 650 лева от 1 януари 2021 година.

В Средносрочната бюджетна прогноза се залагат задачите на фискалната политика през идващите 3 години.

Колко ще заплаща България на Европейски Съюз след „ Брекзит”

Кой взима заплата от 3500 лева у нас

КНСБ: Доходите ни порастват, само че не живеем по-добре

Те са обвързани с прогнозите на Европейската комисия, Световната банка, Международния валутен фонд и Министерството на финансите.

Предвижда се недостиг в бюджета от 0,5% от брутния вътрешен артикул, като с помощта на растежа на стопанската система делът на държавните разноски ще понижава от 36,9% за 2019 година до 36,1% от Брутният вътрешен продукт през 2021 година

Политиката в областта на образованието продължава стартиралото през 2017 година нарастване на възнагражденията на педагогическия личен състав в системата на междинното обучение за реализиране двойно нарастване на размера на средствата за хонорари до 2021 година, планувано в управническата стратегия на държавното управление.

Осигурени са средства и за осъществяване на политиките по Закона за предучилищното и учебното обучение, в това число за обща и спомагателна поддръжка на личностното развиване на децата и учениците и финансиране на образованието на учениците в частните учебни заведения.

По отношение на защитата са обезпечени средства за придобиване на авиационна техника и на многофункционални модулни патрулни кораби.

През 2019 година се планува въвеждане на електронна винетка за леки коли и ТОЛ такса за изминато разстояние за тежкотоварните коли.

Успоредно с поддържането на пътната инфраструктура, за интервала 2019-2021 година политиката на държавното управление е ориентирана към обезпечаване на финансов запас и за построяването и доизграждането на огромните инфраструктурни обекти: Автомагистрала Хемус, Автомагистрала Калотина, Автомагистрала Русе – Велико Търново, път E79 „ Видин – Ботевград “, Автомагистрала Струма, Лот 3.2 от Крупник до Кресна.

Очаква се понижение на държавния дълг до 22,7 милиарда лева към края на 2021 година или 18,2% от прогнозното равнище на Брутният вътрешен продукт.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР