Правителството незабавно да спре полетите с руско оръжие през въздушното

...
Правителството незабавно да спре полетите с руско оръжие през въздушното
Коментари Харесай

АСБ: Кабинетът незабавно да спре полетите с руско оръжие над България

Правителството неотложно да спре полетите с съветско оръжие през въздушното пространство на България - за това упорства Атлантическият съвет на България.

" Предвид ескалацията на нападателната политика на Русия по отношение на Украйна и на фона на все по-интензивните съветски хибридни дейности срещу Европейски Съюз, НАТО и България, призоваваме държавното управление НЕЗАБАВНО да спре порочната процедура да бъдат издавани позволения за прекосяване през българското въздушно пространство на самолети с съветско оръжие и военнослужещи към Сърбия! " - гласи публична позиция на АСБ.

Атлантиците упорстват също да не се пропущат и полети, обслужващи " по този начин наречения руско-сръбски " филантропичен " център в Ниш, който е де факто съветски център за разследваща и подривна активност на Балканите ".

" Кремъл не изтегли струпаните към украинските граници войски и не върне назад Крим, както и до момента в който Москва не приключи подривната си хибридна активност срещу Европейски Съюз, НАТО и България, нашето въздушно пространство би трябвало да бъде затворено за всевъзможни такива полети. " - акцентират от неправителствената организация, като припомнят, че Кремъл се пробва да изнудва НАТО и Европейски Съюз и е належащо България да реагира на това с уверено деяние.

През предходната седмица беше обявено, че министърът на защитата Стефан Янев е уведомил Народното събрание, че е дал позволение през въздушното пространство на България да премине боен аероплан на друга страна " за превозване на цивилен лица ". Не беше конкретизирано на коя страна принадлежи самолетът, нито дали на страната ни са предоставени гаранции за гражданския темперамент на полета. Впоследствие от разнообразни източници се появи неофициална информация, че самолетът е бил съветски и е пътувал за Сърбия.

Припомняме, през април тази година беше обявено, че Русия се стреми да заобиколи рестриктивните мерки за прекосяване над въздушното ни пространство като транспортира оръжие към Сърбия с цивилен полети.

Пълният текст на декларацията:

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ ПОЛЕТИТЕ С РУСКО ОРЪЖИЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!

Предвид ескалацията на нападателната политика на Русия по отношение на Украйна и на фона на все по-интензивните съветски хибридни дейности срещу Европейски Съюз, НАТО и България, призоваваме държавното управление НЕЗАБАВНО да спре порочната процедура да бъдат издавани позволения за прекосяване през българското въздушно пространство на самолети с съветско оръжие и военнослужещи към Сърбия!

Независимо дали става дума за покупка, от страна на Сърбия, на въоръжение и техника от Руската федерация, или за краткотрайно разполагане на съветско оръжие и/или военнослужещи на сръбска територия за провеждането на военни учения, България би трябвало да спре да пропуща през въздушното си пространство такива полети.

Настояваме да не бъдат пропускани също по този начин и полети, обслужващи по този начин наречения руско-сръбски " филантропичен " център в Ниш, който е де факто съветски център за разследваща и подривна активност на Балканите. Същото следва да се отнася и за всяка друга сходна конструкция, ситуирана в Република Сръбска в Босна и Херцеговина.

Докато Руската федерация не приключи нападателните си дейности срещу Украйна, до момента в който Кремъл не изтегли струпаните към украинските граници войски и не върне назад Крим, както и до момента в който Москва не приключи подривната си хибридна активност срещу Европейски Съюз, НАТО и България, нашето въздушно пространство би трябвало да бъде затворено за всевъзможни такива полети.

Сега е моментът България да бъде виновен и благонадежден съдружник в Алианса!

Именно през днешния ден, в хода на съветската нападателна акция срещу Украйна и в миг, когато Кремъл се пробва да изнудва НАТО и Европейски Съюз, а това значи и България, държавното управление би трябвало да предприеме уверено деяние, с което да отбрани националния ни интерес и сигурност, да подкрепим съдружниците ни и да проявим взаимност с Украйна, като държава-партньор. В тази връзка, още през днешния ден страната ни може да разгласи, че няма да пропуща повече полети, с които се транспортират съветско оръжие и военнослужещи за Сърбия. Така България ще даде своя принос към укрепването на сигурността на Алианса и ще поддържа солидарно Украйна като сътрудник в сложен за всички миг.

За качеството на един съдружник се съди не по думите, политическите заявления и протоколните срещи, а по дейностите, изключително по време на рецесия.

Дела трябват!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР