Правителството на Република България прави всичко възможно да помогне на

...
Правителството на Република България прави всичко възможно да помогне на
Коментари Харесай

Проданов: Институциите работят непрекъснато, за да координират настаняването на украинските бежанци

Правителството на Република България прави всичко допустимо да помогне на жителите на Украйна, които се нуждаят от заслон и поддръжка. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко.
„ В момента Министерство на туризма реализира контакт с всички места за настаняване в това число и хотели, които са склонни да дават базите си против възнаграждение, само че е значимо и да разпишем разпоредбите за метода на разпределяне на тези средства и тяхното правилно отчитане “, посочи министър Проданов.
По думите му институциите работят непрестанно, с цел да координират процеса по настаняване на украинските бежанци, като добави, че ще бъде основана платформа, в която, тези които желаят да останат по-дълго време на територията на България, да бъдат приобщени към пазара на труда.
Украинският дипломат Виталий Москаленко изрече огромната благодарност на Украйна към българската страна за хуманното и благожелателно посрещане на украинските жители. „ Важно е за нас, че България им дава заслон и разбираме, че обстановката за страната Ви също не е лесна, защото провокира съответните финансови и стопански компликации “, безапелационен бе той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР