Правителството на Просто Киро и депутатите от четворната коалиция следват

...
Правителството на Просто Киро и депутатите от четворната коалиция следват
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Хората на Васил Божков и Румен Радев преминаха към План Б на хазартния бос за отстраняването на Иван Гешев

Правителството на " Просто Киро " и депутатите от четворната коалиция следват твърдо проекта на съмнително притихналия в Дубай забегнал хазартен необут с 19 обвинявания Васил Божков, който огласи и така нататък лист " Магнитски " за България.

Това излиза наяве освен от противозаконните нападения на спортния министър Радостин Василев против управлението на Българския състезателен тотализатор, само че и от днешните изказвания на водача на ДСБ и народен представител от ДеБъ Атанас Атанасов.

Пред Българска национална телевизия Атанасов съобщи, че ще предложи прокуратурата да бъде извадена от органите, които имат право да ползват специфични разследващи средства. Съпредседателят на " Демократична България " изясни, че държавното обвиняване е получило това пълномощие по време на ръководството на Бойко Борисов. По думите му това право е " неуместно ".
свързани новини72330на 16.12.202179015на 08.01.2022
Идеята явно се е родила, откакто, макар шумните възгласи, че първата работа на " почтените " на Румен Радев и " Просто Киро " ще бъде промяната на основния прокурор Иван Гешев, стана безпощадно ясно, че няма никакви нито законови, нито конституционни благоприятни условия това да се случи. Затова от ПП-та на " Просто Киро " го удариха на молби към Гешев самичък да си подаде оставката с декларация от парламентарната естрада в петък.

Именно това е и повода последователите на " прокурорската партия ", както назовават обединението на Христо Иванов и Атанас Атанасов - " Демократична България ", е решила да премине към План Б. А той е малко по малко да осъществя концепцията на забегналия
хазартен необут и основен воин в листата " Магнитски " Васил Божков през лятото на 2020 година
свързани новини68579на 21.11.2021
На 14 юли 2020 година прокуратурата оповести наличието на четири телефонни диалога на предприемача Васил Божков. Два диалога са с журналиста Огнян Стефанов с агентурно име като клеветник на комунистическата Държавна сигурност " Академика ", един - с спогодба от страна на прокуратурата, с депутата от коалиция за " Българска социалистическа партия за България " Александър Паунов и един - с неидентифицирано лице.

В единия от диалозите сред Божков и Огнян Стефанов, изработен на 10 юни 2020 година, се развива следният проект за кавга с основния прокурор Иван Гешев, който влезе в офисите му на 29 януари 2020 година, а самият Божков изчезна за Дубай.

По-късно Военна прокуратура влезе и при жителя на президентството Румен Радев поради подозрителния му консултант по сигурността Илия Милушев, засечен в нерегламентирани контакти, а той хукна по площада с вдигнат пестник да пали метежите, проведени от Васил Божков, както си признава самият олигарх в огласените СРС-та.

С Огнян Стефанов обаче Божков си приказва следното:

" Мъж: Хъ. Абе, и Конституцията плаче за смяна. И, а.
Божков: Абе, няма да събереме 100 и осемдесе " депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, в случай че спечелим властта, щото мо " е да му орежем пълномощията без да променяме Конституцията.
Мъж: Да. Те.
Божков: Нали тя споделя мандата какъв е и какъв брой е, но тъкмо клви пълномощия има са разказани в Закона за правосъдната система. Там моле го променим без Конституция.
Мъж: Да. Божков: Като го напра`име фигурант като Президента, тъкмо клво ше ни вреди Гешев...
Мъж: Да... "

Идеята на Атанас Атанасов прокуратурата да бъде извадена от органите, които имат право да ползват специфични разследващи средства, изцяло съответствува с концепциите на забегналия
хазартен необут с 19 обвинявания, който е отпред и на листата " Магнитски " за България.

А патосът, с който самият Кирил Петков и някогашната секретарка на Христо Иванов и днешна правосъдна министърка Надежда Йорданова поддържат тезата, че Гешев би трябвало да бъде отхвърлен, единствено потвърждава, че всички те строго следват сюжета на Божков, от много време притихнал и притихнал в Дубай.

С присъщата си примитивност във всяко отношение " Просто Киро " даже призна в края на предходната година също пред Българска национална телевизия: " нашата роля е да сложиме хора в прокуратурата, в КПКОНПИ ", подсказвайки чия стратегия осъществя.

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров към този момент подаде оставка. Гешев обаче се е запънел и по тази причина апологетът на противозаконните подслушвания Атанас Атанасов към този момент осъществя проекта на Васил Божков и Румен Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР