Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано още от първия

...
Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано още от първия
Коментари Харесай

Топ журналист избухна: Наглостта на Бойко Борисов е безгранична!

Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано още от първия си ден по всевъзможен начин. Борисов изрече не една и две неистини, хвърли всички старания да ги смъкна, упрекна ги за международната рецесия и инфлация, засипваха ги с измислени компромати, а в този момент почтено предлага да го поддържат.

Голяма безочливост е да искаш да ти станат патерици тези партии, които си обвинил за цените на газа и петрола, некадърност да ръководят, за обири, любовни афери и така нататък всички земни грехове.

И предлагането идва, откакто още в нощта след изборите и „ Продължаваме промяната ”, и „ Демократична България ” оповестиха, че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ за държавно управление.

В предишния парламент освен ГЕРБ, а и Движение за права и свободи и „ Възраждане ” го играеха съпротива, и когато към тях се причисли „ ИТН ”, смъкнаха държавното управление. В това начинание се включи и новата партия на ген. Янев.

С дейното присъединяване на президента и служебния кабинет резултатът от изборите е подобен, какъвто го виждаме. Сега тези, които смъкнаха предходното държавно управление, е редно да си създадат.правителство и да ръководят дружно.

Не да се крият зад „ Продължаваме промяната ” и Демократична България, или експертни кабинети. Нали това желаеха?

Вместо това Борисов предлага медиатори да водят договаряния сред него и ППи Демократична България. Споменаха имената на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Така предлагането му придобива комични черти

Плевнелиев да увещава „ Продължаваме промяната ” и Демократична България да пристанат на Борисов и – хо-о-оп!, те одобряват. Номер подобаващ за на ниска цена комедийно шоу.

Президентът, който оказа помощ да смъкват държавното управление в комплицирана конюнктура в света, упорства за устойчиво държавно управление.

Реклама

Но с дейностите си не способства това да стане. Сега той, дружно с другите, които провокираха избори, имат цялостните благоприятни условия да сформират ново устойчиво болшинство. А не да канят Политическа партия и Демократична България за декорация и за „ евроатлантическо оправдание “.

Какъв в действителност е казусът с държавното управление? Казва се Бойко Борисов. Той направи уклончиво изявление, че може да се отдръпна, а може и да не се отдръпна.

Готов бил на компромис „ в името на народа “. Направо да се просълзиш. Него не го интересува в реалност нито еврото, нито Украйна, нито народа. Ще одобри всевъзможни условия, ще се написа пръв евроатлантик, а в действителност единственото, което го интересува е на него персонално какво ще му подсигуряват.

Защото виси опцията да бъде съден и разследван, спънка за което е сегашният основен прокурор. Иван Гешев го пази усърдно от действителни корупционни кавги. Големите медии също го прикриват и замитат всичко под килима.

В мнения в чужбина за изборите в България се загатва за „ казуса Борисов ”. Казват, че има измърсен имидж, мъчно ще сформира държавно управление, има „ токсична известност ” („ Политико ”, б.ред.).

Как пък нито една огромна българска медия, нито един анализатор в малките екрани не сподели нещо такова за Борисов – да уточни казуса както го показват по света.

На нито един водещ не му се скърши езика да го зададе най-малко като въпрос. Сякаш живеем в паралелна действителност, заровили сме си главата в пясъка и не виждаме какво е Бойко Борисов.

Усещат ли какъв брой са жалки хекимяни, харалани, бойковасилевци? След изборите съществена тематика в тв студиите беше по какъв начин да се съберат над 120 депутати, с цел да направи ГЕРБ държавно управление.

С подмятания, че партии, които не желаят да станат патерица на Борисов, са национално безотговорни и хвърлят страната в хаос…

Пост на топ журналиста Иван Бакалов
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР