Правителството на Бойко Борисов отпусна нови 105 млн. лева за

...
Правителството на Бойко Борисов отпусна нови 105 млн. лева за
Коментари Харесай

Решено: 50 лв. за пенсионерите и през април

Правителството на Бойко Борисов отпусна нови 105 млн. лв. за погашение на добавката от 50 лв. към пенсиите за месец април на всички български пенсионери, без значение от размера на техните пенсии. Това стана ясно по време на днешното постоянно съвещание на Министерски съвет.

Всички към 2 100 000 пенсионери получават тази добавка към пенсиите си от месец август предходната година. Добавката е част от пакета със социално-икономическите ограничения на държавното управление за поддръжка на уязвимите групи в изискванията на пандемия.

За интервала от август 2020 година до април 2021 година разноските за добавката са близо 956 млн. лв.. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет.

На днешното си съвещание държавното управление отпусна от държавния бюджет и 35 600 000 лева, с цел да подкрепим фамилиите на 118 000 деца,  който през новата образователна година ще бъдат записани в 1 и в 8 клас.

По мярката няма подоходен аршин, което значи, че фамилиите на  всички деца, които ще бъдат в 1 и в 8 клас, ще получат по 300 лв..  Средствата ще бъдат разграничени на две елементи – 150 лв. през първия образователен  срок и 150 лв. за втория образователен период. С мярката от една страна биват подкрепяни родителите на учениците в 1 и 8  клас, въпреки това това е мощен тласък в битката с отпадането на децата от учебно заведение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР