Правителството на Австралия сключи сделка за получаване на авторските права

...
Правителството на Австралия сключи сделка за получаване на авторските права
Коментари Харесай

Правителството на Австралия купи авторските права върху знамето на аборигените

Правителството на Австралия подписа договорка за приемане на авторските права върху знамето на туземците, оповестява ДПА.

Това го прави налично за свободно публично прилагане за първи път.

Споразумението идва след продължителна акция " освободете знамето " от бранители на коренното население и членове на общността.

Освободихме знамето на туземците за австралийците, разгласи министър председателят Скот Морисън.

Знамето на туземците към този момент ще се ръководи по сходен метод като австралийското национално знаме, чието потребление е гратис, само че би трябвало да бъде показано по оправдателен и заслужен метод, акцентира той.

Морисън изясни, че австралийците към този момент имат право да слагат знамето на туземците върху облекло, като спортни фланелки и ризи, може да се рисува на спортни площадки, да се включва в уеб страници, в картини и други творби на изкуството, да се употребява цифрово и във всяка друга среда, без да е належащо да се желае позволение или да се заплаща такса.

Знамето е проектирано от художника Харолд Томас през 1970 година и включва три цвята - алено, черно и златно, които показват туземците на Австралия и връзката им със земята.

Австралийското държавно управление го призна за публично знаме през 1995 година Досега обаче Томас беше запазил авторските права върху него.

Правителството е заплатило 20 милиона австралийски $ (14,2 милиона щатски долара), с цел да обезпечи авторските права.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР