Правителственият Съвет по сигурност изненадващо обяви, че в последните дни

...
Правителственият Съвет по сигурност изненадващо обяви, че в последните дни
Коментари Харесай

Съветът по сигурност изненадващо обяви спад на мигрантския натиск

Правителственият Съвет по сигурност изненадващо разгласи, че в последните дни се наблюдава спад на мигрантския напън. Това стана след съвещание на структурата, ръководено от премиера Стефан Янев и отдадено на ограниченията, които се подхващат за прекъсване на вълна от незаконни мигранти.

Именно министър-председателят обяви, че при започване на септември се следи спад на мигрантския напън спрямо август. По-късно неговите думи бяха доказани и от служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той изясни спада със засилените инспекции навътре в страната.

Според Рашков сега цифрите демонстрират четирикратно по-малък напън от мигрантската рецесия през 2015 година, само че шесткратно нарастване на незаконните мигранти спрямо предходната 2020 г. 

Предлагаме отговорността за оградата по границата да отиде напълно към Министерство на вътрешните работи, съобщи след съвещанието на Съвета министър председателят Стефан Янев. Подготвяме предложение за решение на Министерски съвет, тъй че тази смесена отговорност с областните шефове за оградата по границата да премине напълно в ръцете на Министерство на вътрешните работи, респективно Гранична полиция, изясни министър председателят.

В момента сме в развой на подготовка както на нормативна база, по този начин и на обезпечаване на средства за ремонтни действия по отношение на компроментираните елементи на това краткотрайно оборудване по българо-турската граница, сподели вътрешният министър Бойко Рашков. Практиката сподели, че такива грижи за това оборудване не се ползват. Министерство на вътрешните работи доста по-навреме може да долови опитите за компрометиране, навлизане и нарушение на граничното оборудване, по тази причина считаме, че е по-целенасочено тези пълномощия да преминат към Министерство на вътрешните работи. Има единодушието на регионалните шефове, провели сме срещи, добави вътрешният министър. Според него ремонтът на оборудването ще коства към 4 млн. лева

Мигрантите не са единствено афганистанци. Сред мигрантите жителите на Турция са 30 на сто и са повече от афганистанците. Наистина има спад и не се постанова армията да се включва в защитата на границата, заяви още Рашков. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР