АРСАЛ, Ливан (AP) — Повече от 300 сирийски бежанци се

...
АРСАЛ, Ливан (AP) — Повече от 300 сирийски бежанци се
Коментари Харесай

Стотици сирийски бежанци се прибират вкъщи, докато настроенията срещу бежанците нарастват в Ливан

АРСАЛ, Ливан (AP) — Повече от 300 сирийски бежанци се запътиха към дома си в Сирия в ескорт във вторник, оставяйки два отдалечени североизточни града в рецесия - обиден Ливан, където настроенията против бежанците нарастват през последните месеци.

Ливански публични лица от дълго време приканват интернационалната общественост или да презасели бежанците в други страни, или да им помогне да се върнат в Сирия. През последните месеци водещите ливански политически партии станаха все по-гласни, настоявайки сирийските бежанци да се върнат.

Малка средиземноморска страна с към 6 милиона души, Ливан е хазаин на близо 780 000 регистрирани сирийски бежанци и стотици хиляди, които не са регистрирани — най-високото бежанско население в света на глава от популацията.

В североизточната град Арсал, сирийските бежанци натрупаха движимостите си на задните елементи на камиони и коли във вторник, до момента в който ливанските чиновници по сигурността събираха картите им от организацията за бежанците на Организация на обединените нации и други докум...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР