Правилното хранене е предпоставка за един по-добър живот. Едва ли

...
Правилното хранене е предпоставка за един по-добър живот. Едва ли
Коментари Харесай

Как да се храним правилно

Правилното хранене е причина за един по-добър живот. Едва ли множеството от нас осъзнават, че могат да се борят с рак, диабет, сърдечни болести и инсулт, единствено с лъжица и вилица. Много хора не го знаят, само че вярното хранене е едно от най-важните неща, които можете да извършите за себе си.

Знайте, че гладът е възприятие, с което организмът ви подсказва, че има потребност от храна. Това не значи, че би трябвало да поглъщате каквото и да било, с цел да се почувствате сити. Вие не огладнявате когато желаете, а когато би трябвало.

Когато се храните спрете, преди да сте се почувствали сити. Запомнете, че на човешкия мозък са нужни 20 минути, с цел да получи сигнал, че сте се нахранили. Старайте се да ядете постепенно и да сдъвквате храната добре, като се пробвайте да превърнете това във ваш табиет.

Яжте единствено когато сте гладни. Създайте си един непрекъснат график на хранене и в случай че сте гладни сред главните хранения, просто хапнете нещо леко. Не е добре да умирате от апетит преди главното хранене, тъй като това е причина да преядете. Просто слушайте за всичко това тялото си.

Помислете дали порцията, която се каните да изядете не е прекомерно огромна. Ако е по този начин просто се постарайте да не изядете всичко, което е в чинията ви.

Някои хора са привикнали да разделят храненията на 5-6 дневно, други до 3 пъти на ден, все пак запомнете, че не е значим броя им, а общото количество храна което поглъщате.

Никога не пропускайте закуската. Тя едно от най-важните хранения денем. Това може да ускори метаболизма ви, който се е забавил през нощта.

Хранете се уравновесено. Достатъчно протеини и многообразие от мазнини (включително и омега-3 мастни киселини), многото плодове и зеленчуци са от значително значение за вярното действие на организма.

Пийте доста вода. Понякога мозъкът може да ви изпрати сигнал, че сте гладни, а в същина вие може да сте просто жадни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР