Правилникът за охрана на затвора изисква, чак на външните постове

...
Правилникът за охрана на затвора изисква, чак на външните постове
Коментари Харесай

Умопомрачителни разкрития за беглеца Пелов и начина на работа в затворите: Животът за него не е ценност! Дано не се стигне до жертви!

Правилникът за защита на пандиза изисква, чак на външните постове охранителите да носят оръжие, с цел да не им се отнеме. Има групи, които в случай че се случи нещо, влизат и работят по избрана тактичност.

Това сподели специалистът по сигурността Николай Радулов в ефира на БТВ.

По думите му казусът в пандизите е неналичието на задоволително личен състав.

„ Владимир Пелов е остроумен, комбинативен, дръзновен човек, който сега е обезверен и няма друга опция. Това е предпоставката за бягството му. Отчаянието му се дължи на това, че има да изтърпява 30 годишна присъда, без право на обжалване. Аз се надявам в него да е останало още мъжкото му възприятие, което го имаше преди години в Кремиковци, и да не се стигне до жертви. Това сподели общественият служащ с опит в затворите Калин Гайтанджиев.

По думите му животът за Пелов не е полезност.

„ В това бягство имаше подтик “. Гайтанджиев сподели още, че има войнстваща непросветеност в защитата на местата за отнемане от независимост. „ Надзирателите стачкуват, а това демонстрира, че отчаянието е взело връх. Трябва да има понесена лична отговорност на директните ръководители на пандиза “.

В същото време надзирателите се усещат като че ли гласът им е в пустиня. Нужно е да се каже, че няма по какъв начин да се работи, стана ясно от думите му.

„ Затворите се ръководят от тези, които лежат вътре “, разяснява Радулов.

„ Нямам по какъв начин да се вкара револвер с дрон. Най-сигурният метод е да се достави персонално от човек. Той е импортиран на части благодарение на надзорник “, позволи Калин Гайтанджиев.

„ Протестите на надзирателите вървят редом с митингите на служителите на реда. Винаги се е поставял въпроса за некомпетентното ръководство. Всеки път обаче се подчертава върху повишението на заплатите. Това е на ниска цена политически трик, че тези хора не работят, а желаят единствено пари. Ако нещо се случи по време на осъществяване на дълга му и почина, страната не оказва помощ на фамилията му. Държавата дава знак, че не се интересува “, съобщи Николай Радулов.

„ Не може да се позволява бягство от пандиза в 21 век от Централния софийски затвор. След като има човек, който е позволил това, той би трябвало да се накаже, а не да продължава да работи там. Недопустимо е “, акцентира общественият служащ.

Радулов уточни, че на 60% е сигурен, че Пелов е на територията на страната, само че възможностите да се залови понижават. Той добави, че горещите следи изстиват.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР