ПП не е чужда на идеята да предложи правителство на

...
ПП не е чужда на идеята да предложи правителство на
Коментари Харесай

Горчиво! ПП вдига годеж без брак

Политическа партия не е непозната на концепцията да предложи държавно управление на малцинството, когато мандатът се окаже в нея. Това стана ясно от изказване през днешния ден на Андрей Гюров пред БНР. „ Ще чакаме останалите партии да изкажат мнението си дали биха подкрепили подобен мандат, само че не в съдружен формат.

Това би било най-вероятно формат на държавно управление на малцинството. Ще създадем съвещания в Народно събрание и въз основата на това ще решим дали ще бъде изпълнен втория мандат “, съобщи той. Гюров напомни поръчката на партията, че коалиция с ГЕРБ няма да се прави.

Това е странна форма на общуване – годеж, само че без брак, разясняват политолози. Narod.bg напомня, че към този момент писахме по какъв начин „ държавно управление на малцинството “, „ експертен кабинет “ или „ кабинет на спасението “ ще е формулата, по която политическият „ хайлайф “ ще опита да подхлъзне народа за да се закрепи кабинет, който да се докопа до милиардите от Европейски Съюз, които стартират да идват по Плана за възстановявяне.

Утре обаче ще се състои диалог сред представители на двете обединения. „ Ще отидем на срещата с ГЕРБ със поръчките, които сме дали на нашите гласоподаватели. А те са да не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ.

Реклама

Те са да беседваме за проблемите, които стоят пред българските жители, дефинирани в 16 ограничения. Мястото на диалозите е тъкмо в Народното събрание, ясно и транспарантно – пред очите на българските жители.

Няма нищо подмолно в тези сделки, никакво външно присъединяване на контактни групи. Тази среща беше контрактувана сред Десислава Атанасова и мен като ръководители на двете парламентарни групи “, изясни Гюров.

Според Атанасова пък двете политически сили би трябвало да заявят целите си. „ На първо място слагаме (като значим публичен проблем – б.а.) преодоляване на инфлацията, преодоляване на рецесиите, ясното геополитическо позициониране на България като парламентарна република.

Това през последната седмица, считам, че го направихме всички в Народното събрание. От там нататък чакаме да имаме почтен диалог какво е допустимо да се случи с страната през идващите няколко месеца, година или години – при изискване, че има поддръжка за постоянно държавно управление “, сподели тя пред Българска национална телевизия.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък дефинира утрешната среща като странна. Според нея следва да забележим дали това ще е първа крачка за съставяне на държавно управление, или просто пиар за търсене на провинен, в случай че напъните за постоянна власт се окажат напразни.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР