Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената

...
Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената
Коментари Харесай

Радев: Българите няма да стоят на тъмно. Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева

Поздравявам служебното държавно управление за преодоляване на инфлацията в страната. Цената на бензина към този момент е под 3 лв. на бензиностанциите на " Лукойл " и това е началото на един развой. Намаляването на горивата и на цената на газа за идващия месец с 30% са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи Българска национална телевизия.

 

" България е производител на електрическа сила и експортьор на такава и българите няма да стоят на мрачно ", безапелационен беше той определи като спекулации изказвания, че в България ще се лимитира улично осветяване, че ще има режим на ток. Нека е ясно, че до момента в който има служебно държавно управление, това няма да стане, съобщи президентът.

 

Относно предлагането на Европейска комисия за таван на цената на съветския газ, Румен Радев разяснява, че тази мярка е с непредвидими последствия за пазара.

 

" В момента Европа се пробва да предотврати общественото напрежение през тази зима и да се подсигурява политическо успокоение за сметка на, мога да кажа, жертването на пазарните механизми посредством въвеждане на ограничения, които са ни познати от едно по-далечно минало и с големи обезщетения, които за тази зима очевидно ще бъдат добре пристигнали за европейските жители, само че са с непредвидими последствия за пазара, за европейската стопанска система, за нейната конкурентоспособност, тъй като те ще останат да тегнат на идващите държавни управления и генерации ", сподели президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Той уточни, че главната задача на служебното държавно управление не е да лимитира потреблението и производството, което е сигурен път към застоялост и закъснение на икономическия напредък. Основната задача е да търси най-евтините първични материали, без значение от кое място, и да дава най-хубавите условия за българския бизнес и българските жители, които са най-бедните в Европейския съюз, добави Радев.

 

Попитан водят ли се диалози с " Газпром " и на какъв стадий са, президентът разяснява, че " Газпром " не е панацея, " Газпром " е една от опциите, те ни дължат доставки на газ, само че това може да бъде решение единствено при угаждане на нашите условия. Много ясно бяха казани - разсрочване на доставките през целия отоплителен сезон и по-добри цени, уточни той изискванията. Това са доста комплицирани диалози, върнете се обратно във времето какъв брой месеца се водят договаряния за тръбна газ, какъв брой месеца предходни държавни управления са водили договаряния с " Газпром ", означи Радев.

 

Той добави, че държавното управление работи извънредно интензивно по всички останали вероятни източници, пътища и способи за доставка на природен газ. По думите му, първо би трябвало да се подсигуряват слотове, с цел да има най-накрая отворен, транспарантен конкурс за доставка на полутечен газ.

Аз се удивлявам, че има политици, които с лекост приказват, че неналичието на газ или неговите непостижими цени не са проблем за топлофикациите, щели да минат на мазут, разяснява още президентът. Той сложи и въпроса по какъв начин ще се отрази на производството на горива у нас влизането в действие на ембаргото за съветския нефт.

 

Румен Радев прикани политиците " да вдигнат своя взор малко над ежедневните, злободневни политически нападки, тъй като незабавно след изборите те ще се сблъскат с тези проблеми и неспособността да ги вземат решение ще се заплаща от всички български жители ".

 

Президентът участва на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

 

От равнището на връзка и известията зависи равнището на обществено-икономическото развиване на всяка страна. Това съобщи президентът Румен Радев на формалната гала, съобщи Новини.бг.

Малко висши учебни заведения могат да се похвалят с вашата история, а и освен. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха нуждата от фрагменти в пощите и телеграфните организации. Резултатът е доста бърз и той е във вашето висше образователно заведение, посочи президентът.

По думите му квалифицираните фрагменти за телеграфа и пощите са измежду пионерите в развиването на младата българска страна. Днес вие продължавате тази традиция, тъй като и през днешния ден не престават да се готвят фрагменти за държавните, общински органи и за всички сфери на публичния живот, сподели Радев.

Той поздрави управлението на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто важен принос в дадени браншове, а това е бъдещето на българското висше обучение, акцентира президентът.

Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще дефинират хода на развиването на обществото. Желая ви триумф, бъдете големи експерти и сполучливи в утрешния ден, обърна се в умозаключение Радев към студентите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР