Поздравления, но и критични въпроси отправи посланикът на България в

...
Поздравления, но и критични въпроси отправи посланикът на България в
Коментари Харесай

Българският посланик в САЩ се зарадва и възмути за F-16

Поздравления, само че и сериозни въпроси насочи посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов в профила си във Facebook, откакто Народното събрание утвърди закупуването на втората осмица многоцелеви изтребител F-16 Block 70, оповестява " 24 часа ".

Георги Панайотов, който беше и длъжностен министър на защитата преди посланическото си предопределение, отбелязва, че с решението страната ни ще има цяла ескадрила.
-->
“С половин ескадрила изтребителната ни авиация би изглеждала като куцо пате “, споделя той в профила си в обществената мрежа и пита: " Защо явно верните неща у нас се случват с голямо забавяне и с триста страдания?! ”

Според посланика ни в Съединени американски щати половин ескадрила е като половин промяна или половин рационализация.

По времето на Панайотов като длъжностен министър, през август 2021 година беше изпратено настояването за проектодоговор. Като дипломат през лятото той осведоми, че стартира сглобяването на първия F-16 за България.

В дебатите по решението в петък депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев иронизира изказванието му.

Страната ни подписа контракт за придобиването на 8 изтребителя F-16, които би трябвало да бъдат създадени и доставени от американския боен колос “Локхийд Мартин ”. Поради пандемията и усложнената конюнктура, процесът по сглобяване на бойните машини се забави и те ще бъдат доставени по-късно от в началото избрания период. С решението на Народното събрание от тази седмица страната ни ще придобие още 8 такива машини и по този метод българските Военновъздушни сили в избран миг ще разполагат с 16 американски изтребителя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР