ПОЗДРАВЛЕНИЕНА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ АНГЕЛ СТОЕВ ПО СЛУЧАЙ

...
ПОЗДРАВЛЕНИЕНА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ АНГЕЛ СТОЕВ ПО СЛУЧАЙ
Коментари Харесай

Поздрав от областния управител на Пловдив за Деня на народните будители

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ АНГЕЛ СТОЕВ Пожарна охрана СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ, КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Денят на националните будители е един от най-светлите дни в календара на българската памет, в който се прекланяме пред нашите просветители, книжовници и революционери.

 „ От Паисия насам до наши дни се редят светлите и лъчезарни облици на огромни културно-обществени дейци, далечни и близки строители на модерна България… Нека Денят на св. Йоан Рилски да се трансформира в Ден на националните будители, в празник на огромните българи, с цел да разсъни у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на предишното ни “, написа в претекстовете си българското държавно управление преди 100 години при оповестяването на празника.

Век по-късно ние още веднъж свеждаме глави пред тях – основателите и пазителите на българската нематериалност, език и просвета, пред дейците на Българското Възраждане,  завещали на бъдещите генерации блян към познание и безкористна работа в името на народа.

Днес  отдаваме справедливо почитание и на актуалните будители – българските учители, които с обич и мъжество способстват за израстването на децата ни. Отдадени на задачата си, те водят младежите по пътя на познанието, възпитават ги, вдъхват им национално самочувствие и достолепие, оказват помощ им да открият фантазиите си и да се осъществят сполучливо.

Скъпи учители, преподаватели, книжовници и просветители, бъдете здрави, все по този начин въодушевени и всеотдайни на идеята, на която сте се посветили!

            ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

АНГЕЛ СТОЕВ, Д-Р

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР