Появи се още един балон, в резултат на кризата в

...
Появи се още един балон, в резултат на кризата в
Коментари Харесай

Bank of America: Инвеститорите трябва да продават, а не да купуват акции

Появи се още един балон, вследствие на рецесията в банковия бранш, повалила към този момент три районни банки в Съединени американски щати, написа MarketWatch.   Анализаторите на Bank of America, ръководени от Майкъл Хартнет, споделят, че фондовете на паричния пазар са новият парещ актив.   Те показват, че активите им към този момент са надхвърлили 5,1 трилиона $, което е повишаване с над 300 милиарда $ за последните четири седмици.   Други забавни данни са регистрираните най-високи седмични потоци към парични принадлежности от март 2020 година насам, най-големият шестседмичен поток към държавни облигации до момента и най-големият седмичен отлив от облигации с капиталов клас от октомври 2022 година насам.   Последните два пъти, когато активите на фондовете на паричния пазар означиха повишение  - през 2008 година и през 2020 година – Федералният запас понижи лихвените проценти. Според Хартнет доста подобаваща е поговорката, че " пазарите стопират да се паникьосват, когато централните банки стартират да се паникьосват " и означи, че скок в незабавните заеми отпускани от Фед исторически се случват към огромно дъно на фондовия пазар.   Този път обаче има една разлика и това е че инфлацията е действителност, а пазарите на труда, освен в Съединени американски щати, само че и в други индустриализирани страни, остават извънредно мощни. Екипът на Bank of America преброи 46 покачвания на лихвените проценти тази година, в това число от Швейцарската национална банка след спасяването на Credit Suisse предходната седмица.

Исторически, съгласно екипа на BoA, последното нарастване на лихвения % е комфортен миг да се продава, показва Market Watch. 
" Кредитните и фондовите пазари са прекомерно алчни, очаквайки понижаване на лихвите и не се опасяват задоволително от криза ", споделят те. В последна сметка, когато банките взимат незабавни заеми от Фед, по-късно стягат стандартите за кредитиране, което води до по-малко заеми и повече скептицизъм при дребния бизнес. Всичко това в последна сметка се отразява неприятно и на пазара на труда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР