ПП-ДБ нямат никаква тактическа полза от свалянето на Росен Желязков.

...
ПП-ДБ нямат никаква тактическа полза от свалянето на Росен Желязков.
Коментари Харесай

Краевски за свалянето на Желязков: ППДБ изгориха мост, пуснаха кръв на ГЕРБ, но накрая ще се сдобрят

ПП-ДБ нямат никаква тактическа изгода от свалянето на Росен Желязков. Единственото, което се случи с премахването му е, че изгоря още един мост сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, който обаче ще им бъде необходим след изборите. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Тончо Краевски.


" Росен Желязков е една от умерените фигури. Той в никакъв случай не е влизал в остри спорове с ПП-ДБ. Винаги е бил уравновесен ръководител на Народното събрание. Премахването му от поста, ден преди народните представители да излязат във почивка, просто изгоря един мост, в случай, че е ясно, че след изборите друга формула за коалиция, а и за болшинство с изключение на тази, която беше в предходния парламент, няма ", изясни Краевски.

Политологът акцентира, че това е политически акт, само че въпросът е дали е потребен той.

" Що се отнася до Българска социалистическа партия и " Възраждане " - те са поредни, защото те не поддържаха измененията в Конституцията и могат да недоволстват против заповедта, с която се урегулира политическата активност вътре в Народно събрание по време на акцията. ПП-ДБ са създатели на тези промени и не знам те по какъв начин си показват организацията на работа на Народно събрание по време на акция. Най-странното е за какво ПП-ДБ изгориха този мост с ГЕРБ малко преди още веднъж да им се наложи да работят дружно. Това не беше фигурата, по която бе най-логично да стрелят, има други парламентарни остриета като Делян Добрев, Тома Биков ", разяснява още Тончо Краевски.

Той дефинира хода на ПП-ДБ като силов и изрази неразбиране какво чакат като ответна реакция.

Според него няма друго болшинство, друго от това, което одобри измененията в Конституцията, което да продължи да ръководи в идващ парламент: " Въпросът е при какви условия и по какъв начин ще се сглобят още веднъж ".

Заради това негово разбиране политологът обърна внимание, че както ГЕРБ-СДС, по този начин и ПП-ДБ могат да подхващат сходни дейности само, с цел да активизират електоратите си.

" В случая да пуснат малко кръв от ГЕРБ и да зарадват ядрото на електората си, което е най-разпалено, тъй като и ПП-ДБ знаят, че ГЕРБ-СДС нямат различен вид с изключение на да работи още веднъж с тях в идващ парламент. Много по-вероятно е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се сдобрят, в сравнение с да има сглобка с Има Такъв Народ, " разяснява още Тончо Краевски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР