Появи се напрежение във финансовите среди на САЩ.Рейтинговата агенция Fitch

...
Появи се напрежение във финансовите среди на САЩ.Рейтинговата агенция Fitch
Коментари Харесай

Напрежение! Клатят се краката на могъщи банки

Появи се напрежение във финансовите среди на Съединени американски щати.

Рейтинговата организация Fitch може да бъде принудена да преразгледа кредитните рейтинги на над 70 американски банки, в това число водещи финансови институции като JPMorgan Chase. Това съобщи анализаторът на Fitch Крис Улф в изявление за CNBC.
-->
През последните седмици водещите рейтингови организации започнаха няколко стъпки за преоценка на положението на финансовата система на Съединени американски щати. На 7 август интернационалната рейтингова организация Moody`s намали рейтингите на 10 дребни и междинни американски банки. Също по този начин разгласи и преразглеждане с опция за по-нататъшно намаление на рейтингите на шест огромни финансови институции: The Bank of New York Mellon, Cullen/Frost Bankers, Northern Trust, State Street, Truist Financial, U.S. Bancorp.

Moody`s също намали вероятността си за рейтинг на още 11 финансови институции. Както следва от изказването, резултатите на американските банки за второто тримесечие на 2023 година демонстрират съществуването на компликации, които биха могли да повлияят отрицателно на способността им да генерират вътрешен капитал. Освен това понижението беше провокирано от опасенията от криза в стопанската система на Съединени американски щати при започване на 2024 година

На 1 август Fitch намали кредитния рейтинг на Съединени американски щати до AA+ от AAA. Според в изказване понижението е направено, като се вземат поради упованията за утежняване на фискалната обстановка през идващите три години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР