Повечето жени в даден момент от живота си се сдобиват

...
Повечето жени в даден момент от живота си се сдобиват
Коментари Харесай

7 храни против целулита

Повечето дами в даден миг от живота си се снабдяват с целулит. Днес има доста способи за премахването му, само че всички са пъклен мъчителни и много скъпи. Затова най-лесният и ефикасен метод да се справите с казуса си остава вярната диета. Ето и 7 здравословни храни, които ще ви оказват помощ в битката против целулита.

Пъпешът съдържа към 91% вода и има диуретичен резултат. Скорошно изследване, извършено измежду 40 здрави дами на възраст от 31 до 50 години, които 56 дни одобряват дестилат от пъпеш, демонстрира, че се разделят с огромна част от целулита. Пъпешът не съдържа мазнини и може да ви помогне за облекчаване на желанието за сладко.

Боровинките са превъзходен източник на антиоксидант, прочут като антоцианин. Консумацията им предотвратява превръщането на мазнините в холестерол. Те усъвършенстват лимфния поток и отстраняват стимулиращите целулита отрови. Също по този начин подтикват клетъчното възобновяване и спомагат за възстановяване на външния тип на кожата.

Черният шоколад съдържа антиоксиданти, които задействат разграждането на мазнините, допринасящи за целулита. Той поддържа сърдечно-съдовата система и задейства притока на кръв, като оказва помощ за понижаване на портокаловата кожа.

Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят кръвообращението и да забавят растежа на мастните кафези. Той покачва мускулния тонус и отстрани неравностите по повърхността на кожата. 

Лютият червен пипер задейства механизмите за изгаряне на мазнини в тялото, също така отстрани токсините, които се натрупват в мастните кафези под кожата и предизвикват целулит. Може да помогне за възобновяване на здрава тъкан, което прави кожата да наподобява по-гладка. Съдържа витамин В6, който оказва помощ за възобновяване и обогатяване на съединителната тъкан.

Чесънът подтиква кръвообращението, употребява се дейно за лекуване на затлъстяването и способства за премахването на целулита. Диета, богата на чесън, може да помогне на тялото да се отърве от токсините, които предизвикват портокаловата кожа.

Киноата оказва помощ за разграждането на мастните кафези, които са виновни за образуването на целулит. Стимулира изгарянето на непотребните мазнини в тялото и може да понижи натрупването на мастни кафези. Минералите в киноата ускоряват производството на колаген, укрепват кожата и усъвършенстват еластичността й.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР