Повечето азиатските пазари на акции днес отчитат понижения, а доларът

...
Повечето азиатските пазари на акции днес отчитат понижения, а доларът
Коментари Харесай

Доларът поскъпва, петролът поевтинява в началото на седмицата

Повечето азиатските пазари на акции през днешния ден регистрират намаления, а доларът резервира позиции, откакто изнесените в петък данни за заетостта в Съединени американски щати бяха в прорез с прогнозите за криза и също ускориха упованията за още огромни покачвания на лихвите.

Пазарите бързо регистрираха към 70% възможност Федералният запас да вдигне лихвите със 75 базисни пункта през септември, повишавайки доходността по щатските двегодишни държавни облигации с 20 базисни пункта в петък, което обърна в допълнение лихвената крива.

Данните за заетостта единствено покачиха залога за предстоящите в сряда данни за потребителските цени в Съединени американски щати.

"Въпреки слабия стопански напредък и предстоящото закъснение до 0.2% на месечна база на показателя на потребителските цени, Фед евентуално ще вдигне лихвите със 75 базисни пункта на съвещанието си през септември, " съобщи пред Ройтерс Брус Касман от JPMorgan.

Фючърсите на щатските показатели S&P 500 futures и Nasdaq през днешния ден регистрират намаления от по 0.2%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.5%, откакто преди този момент записа растеж в три следващи сесии. Японският Nikkei остава без смяна, до момента в който южнокорейският KOSPI изгуби 0.2%, а показателят на китайските сини чипове CSI300 отстъпи с 0.1%.

Фючърсите на европейския показател EUROSTOXX 50 нарастват с 0.4%, до момента в който тези на FTSE регистрират покачване от 0.2%.

Пазарът не реагира изключително на новината, че Сенатът на Съединени американски щати през вчерашния ден одобри проектозакон на стойност 430 милиарда $, ориентиран към битката с климатичните промени, след някои взаимни отстъпки по отношение на данъчното облагане.

"Промените е малко евентуално да трансформират доста чистия финансов резултат от законодателните промени, който ще бъде по-малко от 0.1% от Брутният вътрешен продукт в идващите няколко години, " обявиха анализатори в Goldman Sachs.

Доходността по щатските двегодишни държавни облигации нараства с 3.25%, което е с 40 базисни пункта над тази по 10-годишните бумаги.

Изнесените през уикенда данни за Китай демонстрираха, че износът ненадейно бележи растеж от 18% през юли, до момента в който вносът нараства с едвам 2.3%.

Бумът в заетостта и скокът в доходността по държавните облигации поддържаха щатския $, като доларовият показател нараства до 106.640, откакто в петък се увеличи с 0.8%.

Доларът резервира позиции при 135.27 по отношение на йената, откакто скочи с 1.6% в петък, до момента в който еврото изпитваше усложнения при 1.0173 и е покрай техническата поддръжка към 1.0095.

Еврото не получи поддръжка от новината, че рейтинговата организация Moody's е намалила вероятността по кредитния рейтинг на Италия до негативна, откакто оставката на премиера Марио Драги усложни политическата обстановка в страната.

Поскъпването на $ беше проблем за златото, макар че цената на метала съумя да се отдалечи от дъната от петък и беше на равнище от 1 773 $ за тройунция.

Цените на петрола не престават отстъплението си от последните дни, откакто записаха най-лошата седмица от април в резултат на опасенията по отношение на търсенето в международен мащаб на фона на стягането на паричната политика от страна на централните банки.

Брентът поевтинява с 11 цента до 94.81 $ за барел, до момента в който цената на щатския лек недопечен нефт се намали с 13 цента до 88.88 $ за барел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР