Повече от половината италианци смятат, че е редно да се

...
Повече от половината италианци смятат, че е редно да се
Коментари Харесай

Повече от половината италианци избират здравето пред личните свободи

Повече от половината италианци считат, че е редно да се откажат от персоналната независимост за отбрана на публичното здраве, сочи изследване в петък, представено от "Ройтерс ". Около 57,8% от интервюираните одобряват, че държавното управление би трябвало да взема решение за ограниченията, с цел да се отбрани здравето на обществото, се споделя в изследване на изследователския институт Censis.

Процентът е най-голям измежду младежите, демонстрира изследването, достигайки връх от 64,7% измежду тези на възраст сред 18 и 34 години.

Около 80% от италианците са за строгите ограничавания по Коледа.

Властите стягат строго ограниченията за Коледните празници. На мощно католическите Апенини ще работят строги ограничавания даже за Бъдни вечер. Италианците няма да могат да участват на църковна литургия в среднощ на Рождество Христово.

Освен това ще е в действие възбрана да се пътува сред областите на Италия по време на светлите празници.

Италия се подрежда на шесто място в света по брой на умряли от началото на пандемията след Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Мексико и Англия.

Италия вкарва промени в пътуванията. Според новите промени, в интервала сред 10-и и 20-и декември 2020 година българските жители, при идване в Италия, ще би трябвало да показват негативен тест за Covid-19, изработен до 48 ч. преди влизането в страната, а при непредставяне на подобен ще подлежат на 14-дневна карантина. Това заяви БНР, по информация на Министерството на външните работи.

Мерките ще бъдат още по-силно затегнати сред 21-ви декември 2020 година и 6-и януари 2021г., когато всички идващи в Италия от България и от други страни от така наречен Списък "С ", ще подлежат наложително на 14-дневна карантина без значение дали имат или не негативен PC тест за Covid-19.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР