Повече от половината газ, който се намираше в двата газопровода

...
Повече от половината газ, който се намираше в двата газопровода
Коментари Харесай

Повече от половината газ е изтекъл в Балтийско море

Повече от половината газ, който се намираше в двата газопровода - " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 ", към този момент е изминал във водите на Балтийско море, откакто по-рано през седмицата двете уреди бяха наранени от гърмежи, аргументите за които още са незнайни. Това осведоми ДПА, базирайки се на изказване на Датската енергийна организация.

При скоростта, с която газът се изпуска от двата газопровода, по които общо има три теча, се чака те останат празни в неделя, сподели ръководителят на организацията Кристофър Боцау. Според изчисленията на датската организация въздействието върху климата от приключването подхожда на към една трета от общото влияние върху климата на Дания в продължение на цяла година. Изтичащият газ е най-вече метан.

Въпреки това няма съответен здравен риск за популацията, както и за жителите на остров Борнхолм, в Балтийско море, добавя организацията. Дания, Европейският съюз и НАТО показаха убеждението си, че тръбопроводите евентуално са били развалени при тенденциозен акт на бойкот. На този декор норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре изрази готовността на страната си да отбрани своите петролни и газови съоръжения след хипотетичния бойкот, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Въпреки че няма съответна опасност, в този момент сме изключително фокусирани върху сигурността ", сподели той, след което добави, че индикациите, че това е тенденциозен акт, стават от ден на ден. Напоследък, изключително през септември, край офшорни съоръжения са били видяни повече дронове от нормалното и случаите се проверяват от полицията. Норвегия ще задейства армията си в отбрана на своите петролни и газови съоръжения против възможни саботажи, сподели Стьоре.

Страната към този момент е най-големият снабдител на газ за Европа, както и водещ международен снабдител на нефт. Тя има над 90 офшорни петролни и газови полета, множеството от които са свързани към мрежа от газопроводи, разпростираща се на близо 9000 километра. " Армията ще бъде по-видима край норвежките петролни и газови съоръжения ", като на офанзивите ще бъде отговорено " взаимно с нашите съдружници ", добави министър председателят на страната, която е член на НАТО. По море ще бъдат изпратени кораби на флота, които да пазят офшорните уреди, до момента в който на сушата полицията ще ускори наличието си, посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР