Повече от половин милион ученици в Южна Корея днес са

...
Повече от половин милион ученици в Южна Корея днес са
Коментари Харесай

Над половин милион ученици в Южна Корея се явяват на ключов изпит за влизане в университети

Повече от половин милион възпитаници в Южна Корея през днешния ден са на основен изпит за влизане в университети. Резултатите от 9-часовия изпит са пропуск към най-хубавите висши образователни заведения.



Родители съпровождат децата си до съответните центрове, а по-късно отиват в храмовете да се помолят за техния триумф. Залогът е сполучлива кариера и даже успешен брак. Огромният напън в условия на свръхконкурентната просветителна система на Южна Корея се счита за съществена причина за огромния брой депресии и самоубийства при подрастващите в страната, отбелязва Франс прес.



фотоси: БГНЕС

Борсата в Сеул, банките и администрацията стартират през днешния ден работа един час по-късно с цел да се избегнат тапи, които да блокират кандидат-студентите. Полицията е мобилизирана да ескортира с мотоциклети и коли закъснелите до изпитните центрове, тъй че да стигнат до 8:10 часа сутринта. В името на тишината излитанията и кацанията на самолети в цялата страна се стопират за 35 минути от 13:05 часа, когато стартира тест за притежаване на британски език. Тогава самолетите във въздуха не може да се снижават под 3 хиляди метра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР