Повече от европейците смятат, че от началото на войната ЕС

...
Повече от европейците смятат, че от началото на войната ЕС
Коментари Харесай

Евробарометър: Европейците одобряват реакцията на ЕС за войната в Украйна

Повече от европейците считат, че от началото на войната Европейски Съюз е показал взаимност (79%) и е бил обединен (63%) и бърз (58%) в реакцията си.

Анкетираните утвърждават в огромна степен непоколебимата поддръжка за Украйна и за нейния народ.

По-специално, 93% от интервюираните утвърждават даването на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 88% от европейците поддържат концепцията за банкет в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 80% утвърждават предоставената на Украйна финансова поддръжка. 66% са съгласни, че „ Украйна следва да се причисли към Европейски Съюз, когато е подготвена “, 71% са уверени, че Украйна е част от европейското семейство, а 89% изпитват състрадание към украинците, оповестява Българска национална телевизия.

Подкрепата за глобите, наложени на Русия след нейното военно нахлуване против Украйна, е доста висока.

80% утвърждават икономическите наказания против Русия. 79% от европейците утвърждават прибягването до наказания против съветските олигарси за налагане на ясни стопански и политически последствия на политическия хайлайф на Русия, виновен за нахлуването.

67% поддържат това, че Европейски Съюз финансира закупуването и доставката на военно съоръжение за Украйна. Освен това 75% смятат, че войната в Украйна демонстрира, че се „ нуждаем от засилено военно съдействие в границите на Европейски Съюз “.

Проучването демонстрира също по този начин необятна поддръжка за дейностите на Европейски Съюз в региона на енергетиката, чиято цел е премахването на зависимостта от съветските изкопаеми горива. Налице е необятен консенсус по отношение на попълването на хранилищата за газ в Европейски Съюз, с цел да се избегнат рисковете от дефицит през идната зима (86%), вземането на ограничения от страна на Европейски Съюз за повишение на енергийната успеваемост на постройките, превоза и стоките (85%) и обстоятелството, че войната в Украйна прави по-наложително вложението в сила от възобновими източници (84%).

90% от европейците са съгласни, че следва да се вземат ограничения на европейско ниво за ограничение на последствията от възходящите цени на силата за потребителите и предприятията. 86% от интервюираните европейци декларират, че възходящите цени на силата се отразяват доста на покупателната им дарба.

Експресното изследване на Евробарометър е извършено в 27 страни членки сред 13 и 20 април 2022 година Онлайн са интервюирани 26 066 жители на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР