Повече от четири хиляди войници от дванадесет държави ще се

...
Повече от четири хиляди войници от дванадесет държави ще се
Коментари Харесай

Дванадесет държави участват във военни учения на Индонезия и САЩ на остров Суматра

Повече от четири хиляди бойци от дванадесет страни ще се включат в годишните военни учения на Индонезия и Съединените щати, оповестиха индонезийските управляващи. Ученията ще се проведат идващия месец на фона на тлеещо напрежение в Южнокитайско море, съобщи японската осведомителна организация " Киодо ".

Военните учения, кръстени " Суперщит Гаруда ", ще се проведат на двата най-големи индонезийски острова Суматра и Калимантан от 1 до 14 август. В тях ще вземат присъединяване Австралия, Япония, Южна Корея и Англия, а измежду плануваните действия са сухопътни маневри и морски десанти.

За годишните учения, които датират от 2009 година, Индонезия ще изпрати две хиляди бойци, към които ще се причислят хиляда и 100 души боен личен състав от Съединени американски щати, сподели през вчерашния ден пред публицисти командващият индонезийската войска военачалник Андика Перкаса.

За разлика от предходните издания на тези учения, в които са взели участие единствено сухопътни войски, тази година ще вземат участие всички типове военни формирования - въздушни, военноморски и специфични сили.

" Целта ни е да подобрим нашите благоприятни условия за справяне с разнообразни провокации, свързани със сигурността, естествените бедствия и филантропичните задачи ", посочи ген. Андика по време на обща конференция с военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили. От своя страна, ген. Мили добави, че " това ще бъде доста значимо военно обучение, едно от най-мащабните, които сме правили до момента ".

Китай има искания към огромна част от акваторията на Южнокитайско море и разполага с военни постове в региони, които се оспорват и от други прилежащи страни като Филипините и Виетнам. Индонезия преглежда южния завършек на Южнокитайско море като свои териториални води, до момента в който от Пекин неколкократно приканват страната да приключи добиването на нефт и природен газ оттова.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР