Повече от 80% от хората изпитват , но само един

...
Повече от 80% от хората изпитват , но само един
Коментари Харесай

5 съвета за справяне със стреса на работното място

Повече от 80% от хората изпитват, само че единствено един дребен % от тях си задават въпроса по какъв начин могат да го понижат или да го обезвреждат. Самата мисъл, че отиваме на работа, от време на време е задоволителна, с цел да изпитаме тревога. Време e да се оправим с нея. Ето и най-ефективните 5 метода: 

Да споделяме " Не! "

, всичко би било доста по-лесно. Когато не можем да отхвърляме в работата си, това води до повишение на равнищата на стрес в организма, тъй като поемаме от ден на ден и повече отговорности. По този метод не ни остава време за отмора. Често гоним и периоди. Всичко това обаче води до намаление на качеството на работа и пропускане на елементи, което в последна сметка пречи освен на нас, само че и на цялата компания. 

Да започваме от най-трудните задания

Когато знаем, че ни остава още много работа, това безспорно ни носи напрежение и ни стресира. Положението става още по-зле, когато обаче осъзнаем, че най-трудните задания занапред престоят. И ги отлагаме във времето, тъй като знаем, че се случват по-бавно и изискват повече старания. Затова, с цел да понижим, е най-добре да стартираме с тях и да отхвърлим бързо. Освен че ще изпитаме облекчение, останалата работа ще ни наподобява като детска игра. 

Да подредим работното си място

Хаосът стресира, когато ситуацията не е креативна. Прекаленото струпване на движимости се набива в погледа ни и не дава независимост на мисълта. Според изследване хората, които живеят или работят в разхвърляна конюнктура, имат нараснали равнища на кортизол – хормона на напрежението. Нека подредим малко – задоволителни са даже единствено 10 минути, а като се изключи че ще почистим работното си място, ще " подредим " и мислите си. 

 Да приемем, че " работният ден " има начало и край 

И безкрайна работа да има, отново не е нужно да спим в, с цел да я свършим, тъй като на следващия ден още веднъж ще сме там. Да, не би трябвало да отлагаме днешната работа за на следващия ден, само че това, което не сме съумели да създадем през днешния ден, умерено можем да го довършим на следващия ден, нали? И да не забравяме, че при прекомерно дълъг работен ден, има заплаха да изгубим концентрацията си. 

Да почиваме, до момента в който сме на работа

Най-добре е да си създадем лични правила за отмора по време на работа. Излизам тъкмо в 12 часа. На всеки 30 минути спирам да виждам екрана на компютъра и се вглеждам във допустимо най-далечната точка. На всеки час ставам от стола и прикляквам 3 пъти... Тези на пръв взор елементарни правила обаче подреждат мисълта и ни оказват помощ да се усещаме една концепция по-отпочинали, което автоматизирано намалява равнищата на стрес. Можете да ги напишете на лист със наследник или зелен химикал – тези цветове успокояват, а и по този начин няма да забравяме за своите  за понижаване на напрежението.

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР