Повече от 470 души са задържани, съобщава френската полиция в

...
Повече от 470 души са задържани, съобщава френската полиция в
Коментари Харесай

Стотици арести във Франция, вандали грабят и палят

Повече от 470 души са арестувани, оповестява френската полиция в информация за тази нощ на следващи митинги и напрежение в редица френски градове, съобщи Би Би Си.

Медията се базира на данни на френския вътрешен министър Жералд Дарманен. По-рано той разгласи, че управляващите разполагат 45 хиляди служители на реда из цяла Франция, с цел да бъде комплициран завършек на безредиците и да бъдат предотвратени погроми. Частите бяха с 5000 повече, откакто предходната нощ се включиха и специфичните сили.
-->
В същото време има известия за всеобщ безпорядък в градовете в цяла Франция. Предишния ден бяха задържани повече от 900 души.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен отиде на място в град Мант ла Жоли в самата нощ, с цел да се срещне с служителите на реда и жандармеристите. Според оценката му обстановката тази нощ е доста по-спокойна от предходната.

Кметът на Марсилия Беноа Паян изиска незабавно спомагателни сили в града, защото " сцените на грабежи и принуждение не са допустими ". Там за тази нощ са арестувани минимум 80 души. На видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда гърмеж на остарялото пристанище. Градските управляващи обявиха, че проверяват аргументите за произшествията, само че на този стадий няма данни за потърпевши.

Според известията на полицията в ранните часове на нощта участници в безредиците са разграбили оръжеен магазин, като са взели ловни пушки, муниции не са откраднати.

Има известия за подпалени здания и коли, нахлувания в магазини в цялата страна, в това число в Лион, Тулуза, Страсбург, Лил и Париж, където в едно от предградията, Нантер, почина 17-годишен юноша.

По предварителни данни малолетният Наел М., от алжирски генезис, е бил спрян от полицейски патрул във вторник сутринта, до момента в който е управлявал автомобил " Мерцедес ", поради нарушение на разпоредбите и е бил убит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР