Русия е прехвърлила в Украйна по-голямата част от своите войски

...
Русия е прехвърлила в Украйна по-голямата част от своите войски
Коментари Харесай

Русия прехвърля в Украйна военни и техника от границата с Финландия

Русия е трансферирала в Украйна по-голямата част от своите войски и бойна техника, които преди този момент са били ситуирани покрай финландската граница, оповестява Yle, базирайки се на източник от военното разузнаване.

Въпреки заканите на Русия за Трета международна война към страните от НАТО, военните бази покрай Финландия в този момент са доста по-малко заети, в сравнение с преди година.

Сателитни фотоси разкриват изоставените бази, в които в миналото е била ситуирана съветска военна техника. Москва е преразпределила 80% от персоналния си състав във войната в Украйна, написа Yle.

" Някои съветски бази в този момент имат единствено остаряло съоръжение, а числеността на персоналния състав е спаднала до една пета, от време на време даже по-малко, като остават основно инструктори и новобранци, до момента в който бойците по контракт са изпратени да се бият, " твърди изданието.

Анонимен представител на финландското разузнаване e декларирал, че Русия " изтегля " своя боен личен състав и техника освен от финландската граница, само че и в цялата страна, като се изключи региона на Москва.

Най-забележителните промени настъпиха в техническата база в Петровск, където през май е издигнато ново съоръжение. Освен това сателитни изображения демонстрират промени в съветската база покрай Петрозаводск.

Между юни 2023 година и май 2024 година десетки елементи от оборудването са изчезнали от тази база и се е появил нов хангар.

 

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР