Бившата номер 1 в световната ранглиста Виктория Азаренка се класира

...
Бившата номер 1 в световната ранглиста Виктория Азаренка се класира
Коментари Харесай

Виктория Азаренка се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите WTA 500 в Берлин

Бившата номер 1 в международната класация Виктория Азаренка се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на трева в Берлин с награден фонд 802 237 евро. Тя победи турската квалификантката Зейнеп Сьонмез с 6:3, 6:3 за 90 минути.

Беларускинята, която сега е 19-та в света, направи пет пробива в мача. Това беше първият път, когато Азаренка игра против 22-годишната туркиня, която реализира първата си победа в шампионат от WTA против Аранча Рус в понеделник.

Азаренка беше полуфиналистка в Берлин през 2021 година. Двукратната шампионка от Големия шлем в никакъв случай не е печелила купа на трева в кариерата си.

Поставената под номер 8 Онс Жабер завоюва двудневна борба за постигане до втория кръг, печелейки против китайската квалификантка Синюй Ван с 6:4, 7:6(4).

Шампионката от Берлин за 2022 година надви за 1:33 час, въпреки че в действителност й лиши доста повече време, защото мачът беше пресечен през вчерашния ден поради дъждовното време.

Мачовете на номер 3 в света Арина Сабаленка от Беларус и настоящата шампионка от Уимбълдън Маркета Вондроушова от Чехия от втория кръг бяха отсрочени поради дъжд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР