СподелиДомакинът на Евро 2024 Германия си осигури класиране за елиминационната

...
СподелиДомакинът на Евро 2024 Германия си осигури класиране за елиминационната
Коментари Харесай

Германия е на осминафинал след 2:0 над Унгария

Сподели
Домакинът на Евро 2024 Германия си обезпечи класиране за елиминационната фаза на шампионата. В Щутгарт във втория си мач от група „ А “ Бундестимът победи с 2:0 Унгария и оглави класирането с шест точки, пред Швейцария с три и Унгария и Шотландия без актив.

Макар и да не съумяха да реализират безапелационен триумф като този с 5:1 над Шотландия в мача на откриването, германците още веднъж бяха по-добрият тим и закономерно взеха трите точки.

За маджарите провалянето е второ и те ще се нуждаят от наложителен триумф против Шотландия в неделя, с цел да се надяват на място измежду най-хубавите 16 на шампионата. Германия пък ще реши първата позиция в директен конфликт с Швейцария по същото време.

Мачът стартира на високо движение и още в първата минута Роланд Шалай съумя да се измъкне зад отбраната на германците. Вратарят Мануел Нойер обаче излезе няколко крачки напред и с шпагат блокира изстрела на нападателя.

На собствен ред домакините можеха да открият резултата в 11-ата минута, само че унгарският вратар Петер Гулачи мазета в корнер удар от упор на Кай Хаверц. След осъществяването на ъгловия удар Роберт Андрих насочи нов рисков изстрел, само че този път защитник на маджарите мазета топката.

Германия съумя да открие резултата в 22-рата минута. Тогава прецизен след безредие в наказателното поле прецизен бе Джамал Мусиала. При попадението останаха съществени подозрения за нарушаване на Илкай Гюндоган, който изблъска в тил играещия с топката Вили Орбан. Главният арбитър от Нидерландия Дани Маккели обаче не се отзова на апелите на унгарските футболисти за нарушаване, а арбитрите, отговарящи за системата за видеоповторения, потвърдиха решението му и по този начин Германия поведе с 1:0.

Веднага след подновяването на играта Унгария можеше да изравни. Доминик Собослай насочи доста рисков удар от фаул, само че Мануел Нойер мазета топката настрана.

В 29-ата минута още веднъж Собослай се озова на доста добра позиция, само че този път бранителят Йонатан Та парира изстрела му, който излезе в корнер.

Последваха минути, в които Германия бе по-добрият тим, като притисна противника си в личната му половина. Мусиала бе доста покрай втория си гол в мача в 43-тата минута, само че изстрелът му с десния крайник от границата на наказателното поле се оплете във външната страна на мрежата.

Последната забавна обстановка за първото полувреме пристигна в добавеното време, когато гол на Роланд Шалай бе анулиран поради засада.

В началото на второто полувреме играта продължи да бъде двуостри, като още в първите секунди рисков удар на Антонио Рюдигер излезе в корнер.

В 60-ата минута Барнабаш Варга бе покрай изравняването, само че ударът му с глава след центриране на Шалай мина малко над вратата.

Седем минути по-късно Германия съумя да реши всичко в срещата. Максимилиан Мителщед центрира ниско от лявото крило и за капитана на германците Илкай Гюндоган не бе проблем да осъществя с удар от към десетина метра.

Четвърт час преди края влезлият като запаса Лерой Сане стреля рисково към унгарската врата, само че този път Гулачи избави.

Отново Сане се оказа на добра позиция в 88-мата минута, само че ударът му бе спрян от бранител на гостите.

Най-чистата обстановка за гол в мача за Унгария пък се откри в 90-ата минута, когато бранителят Вили Орбан стреля към опразнената от Мануел Нойер врата, само че с гърди Йозуа Кимих мазета от голлинията. При създалия се карамбол имаше и удар с топката в ръката на Емре Джан, само че Маккели още веднъж не отсъди в интерес на унгарците.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР