Повече от 24 часа западната преса мълчи след сензационното признание

...
Повече от 24 часа западната преса мълчи след сензационното признание
Коментари Харесай

Руско издание отново повдига въпроса за химическата атака в Сирия

Повече от 24 часа западната преса мълчи след сензационното самопризнание на продуцента от Военновъздушни сили Риам Далати, който удостовери, че видеозаписът на „ страдащите от химическа офанзива сирийски деца “ е фалшив. Това написа съветското издание „ Взгляд “ и напомня, че точно химическата офанзива през април 2018 стана мотив за удар на Съединени американски щати по Сирия. Вестникът прецизира, че негови майстори са прословутите „ Бели каски “.
Риам Далати, откакто е съобщил за тази режисура от преди близо година, стремително е закрил акаунта си в обществените мрежи. НА този факт внимание е обърнала представителката на Министерство на външните работи на РФ Мария Захарова: „ Как се усещат нашите западни борци за права и свободи? Още ли не са заподозрели Военновъздушни сили в цензура, не са ли забелязали, че се упражнява напън върху журналиста “ Цирк, несъмнено “,.
От съветското посолство в Лондон означават, че главните английски издания изцяло подценяват думите на Далати: " Няма нито незабавни вести, нито публикации, нищо », установяват съветските дипломати. Това и ние можем да проверим, като прегледаме уеб страниците на най-големите британски медии. Действително – цялостно неуважение “, разяснява „ Взгляд “.
От самата корпорация са дали отговор на въпроса на ТАС, че изказването на Далати е единствено персонално негово мнение. Той е " изразил лично мнение във връзка някои видеоматериали, които се появиха след офанзивата », само че и той не твърди, че „ не е имало нахлуване “, настояват от управлението на Военновъздушни сили, добавя организация Фокус.
Това явно е формалната позиция на Военновъздушни сили, която Москва очакваше да получи от Лондон. И тя наподобява много лукава. Да, Далати не приказва, че „ не е имало нахлуване “. Той напълно недвусмислено декларира, че на 7 април в сирийския град Дума, провинция Дамаск не е имало химическа офанзива.. Думите му буквално са: " Наистина имаше нахлуване, зарин не беше употребен.... Всичко останало към тази офанзива беше изфабрикувано, с цел да се реализира оптимален резултат. След шест месеца на следствие мога без подозрение да потвърдя, че сцената в болничното заведение в Дума беше режисура. В болничното заведение нямаше гибел. “
Нека да напомним, че няколко дни откакто „ белите каски “, а след това и западната преса обявиха за „ химическа офанзива от страна на режима на Асад “ в Дума, въоръжените сили на Съединени американски щати, Франция, и Англия нанесоха няколко ракетни удара по територията на Сирия. Тогава президентът Доналд Тръмп разгласи, че задачата на ударите е „ основаването на мощно въздържащ фактор, който да спре производството, разпространяването и потреблението на химическо оръжия “ (всъщност химическият боеприпас на Сирия беше напълно премахнат сред 2013 и 2016 г.).
Тогава Тръмп се обърна към Русия и Иран, които се считат за най-близки съдружници на Сирия, с въпроса: „ Що за нация е тази, която се свързва с всеобщото ликвидиране на почтени мъже, дами и деца? “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР