Повече от 100 дни след началато на руската инвазия в

...
Повече от 100 дни след началато на руската инвазия в
Коментари Харесай

В Русия: Съжалявам, това беше последната чешка бира, която имаме

Повече от 100 дни след началато на съветската инвазия в Украйна и последвалите наказания против Русия, клиентите на заведенията в Москва към момента може да си поръчат вносен алкохол, само че запасите към този момент се изчерпват, написа Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Някои заведения се бяха запасили добре с вносен алкохол, когато всичко това стартира, само че доколкото зная, след 24 февруари няма нови поръчки за доставки, които са доказани ", споделя Александър Скрипкин, който ръководи два бара в Москва. " Алкохолът, който е създаден от задгранични компании, сега е с сред 20 и 50 % по-скъп. А локалните марки бира в този момент са с цени, които са малко по-ниски от тези, на които се продаваха вносните преди 24 февруари ", прецизира Скрипкин. Много задгранични компании към този момент напуснаха Русия, а доставките по море понижиха внезапно, което се отрази отрицателно на по-заможните руснаци, привикнали да употребяват марков вносен алкохол.

Тежко е ситуацията с бирата

" Съжалявам, това беше последната бутилка с чешка бира, която имаме ". С тези думи се обърна сервитьор, представен от Ройтерс, към отчаян клиент на ресторант в центъра на съветската столица, единствено месец след началото на войната и налагането на съществени наказания против Русия.

" Крайно безрадостно е ситуацията с бирата ", счита 36-годишният компютърен експерт Антон, който работи в Москва за държавна финансова организация. " Не приказвам единствено за " Пауланер " (Paulaner), " Пилзнер Ъркуел " (Pilsner Urquell) и другите приятни бири. Изобщо не съм сигурен, че няма да свърши и съветската бира. Има проблеми освен с вноса на бира, само че даже и на хмел ", прибавя Антон.

И в действителност... Още при започване на април от Съюза на съветските пивовари оповестиха, представени от вестник " Комерсант " и от профилираното онлайн издание inside.beer, че локалните производители на бира ще имат съществени проблеми през лятото, когато запасите им от хмел свършат. Руските пивовари са мощно подвластни от вноса на хмел и на други първични материали, нужни за производството на бира. " Най-сериозните проблеми са свързани с паричните прехвърляния към доставчиците в Европа и Америка, както и с нарушените вериги на доставки ", изясняват от Съюза на съветските пивовари.

Големи производители на бира напуснаха Русия

В края на март " Карлсберг " (Carlsberg) разгласи, че напуща Русия, откакто по-рано евакуиране от съветския пазар разгласи и " Хайнекен " (Heineken). За " Карлсберг ", западната пивоварна компания с най-големи експозиции в Русия, това значи обилни загуби. Концернът държеше дял от 27 % от съветския пазар посредством подразделението си " Балтика " - най-големия производител на бира в Русия.

Руският пазар напуща и белгийската " ИнБев " (InBev). Втората по величина пивоварна компания в Русия беше взаимно сдружение на турската " Анадолу Ефес " (Anadolu Efes) и " ИнБев ". В края на април белгийците оповестиха, че водят " дейни преговори” с турския си сътрудник, които да купи каузи им, заяви inside.beer. Преди това от " ИнБев " са поискали от " Анадолу Ефес ", която държи надзорен дял, да спре действието на лиценза за произвеждане и продажба на бира от марка " БУД " (BUD) в Русия, осведоми ТАСС.

Спря превозването на вносен алкохол за Русия

Най-големите в света компании за транспорт на товари по море, в това число трите водещи - Ем Ес Си (MSC), Мерск (Maersk) и Си Ем Ей Си Джи Ем (CMA CGM), краткотрайно стопираха транспортите на товарнии колета за и от Русия. Страните от Европейския съюз, които граничат с Русия и Беларус, не разрешиха достъпа до своя територия на товарни транспортни средства с съветска и беларуска регистрация.

Така " пресъхнаха " доставките на вносен алкохол за Русия, само че най-нещастни са феновете на бирата. " Вече няма " Гинес " (Guinness) и няма да има, най-малко към този момент ", безапелационен е барман в заведението в британски жанр " Уайт Харт Пъб " (White Hart Pub) в центъра на Москва, представен от Ройтерс. Дали по-заможните руснаци ще се радват скоро на вносния алкохол, отговорът е - евентуално не, най-малко към този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР