Поточарка: Храна номер 1 за пречистване на кръвта За нейната хранителна

...
Поточарка: Храна номер 1 за пречистване на кръвта
За нейната хранителна
Коментари Харесай

Поточарка: Храна номер 1 за пречистване на кръвта

Поточарка: Храна номер 1 за филтриране на кръвта

За нейната хранителна стойност най-добре приказва фактът, че съдържа повече желязо от спанака, повече калций от млякото и повече витамин С от лимона и портокала.

Става въпрос за билката поточарка. Въпреки, че нейните лечебни свойства от дълго време са известни, тази билка е малко забравена.

Тя произлиза от Евразия, само че през днешния ден, е необятно публикувана и може да се откри съвсем на всички места по света.

Известна като една от най-старите билки, потреблението й датира още от далечната история. Много остарели нации я употребявали в храненето и при лекуването на здравословни проблеми. Античният гръцки доктор и татко на медицината Хипократ, доста ценял тази билка и я препоръчвал за лекуване на инфектиране на белите дробове, при зъбобол и мъчително гърло. Сред античните гърци, египтяни и римляни била известна като мощно средство за възобновяване на силата.

Египетските фараони заповядвали на робите си да пият всеки ден сок от поточарка, с цел да поддържат своята мощ и затова работливост. Днес, публично интернационално проучване разгласи тази зелена билка за най-здравословното растение на планетата, т.е. за храна номер 1.

Къде се крие тайната?

Поточарката стопира и понижава оксидативния стрес и ускорява антиоксидантния резултат. Тя въздейства върху обмяната на химични съединения в нашия метаболизъм и контролира зародилите разстройства, което е много значимо при метода на лекуване по натурален път.

– Почиства кръвта

– Освежава

– Стимулира апетита

– Пречиства целия организъм

При автоинтоксикация-токсемия се предлага да се употребява поточарка след дългия зимен интервал. В националната медицина има огромно приложение при лекуването в прясна форма и под формата на свеж сок.

Препоръчва се потреблението на свеж сок в съответствие 1: 5, една част сок и пет елементи вода, тъй като чистият сок може да провокира инфектиране на стомаха.

Пресният сок от поточарка би трябвало да се употребява според предписаното предписание, защото не се предлага ежедневна консумация, а с спирания.

Той има диуретични свойства, само че продължителната приложимост може да раздразни бъбреците. Сокът от поточарка е обичано средство за външна приложимост при кожни болести, загуба на коса, при слънчево изгаряне, краста и други инфекции.

Научните проучвания сочат за прекъсване на растежа на туморите и метастазите (експерименти с животни), в случай че екстрактът от поточарка се инжектира при лекуването на сърдечно-съдови болести и прекъсване на рака на гърдата. В същото време на буйните пушачи се предлага салата от поточарка, която работи отлично и предотвратява нездравословните резултати от пушенето.

За компреси се употребяват листата, смачкани на каша и се нанасят върху засегнататото място. Преди нанасянето на компреса, почистете авансово мястото със алкохол и фиксирайте компреса с превръзка. Дръжте за 2 до 4 часа, по-късно отстранете и измийте мястото и намажете с масло. Особено подобаващ е компресът против гъбични инфекции.

Добре измитите листа от поточарка могат да се употребяват като салата. Салата се подправя със ситно нарязан чесън, зехтин, лимонен сок, малко сол и черен пипер и лук по избор. Салата се оставя да престои три часа. Консумира се като диетична храна при упоменатите болести.

Важно: Уверете се, че растението е брано в екологично чиста среда и не е инфектирано с паразити. Поточарката е прочут инхибитор на цитохром P450 CYP2E1, което може да докара до смяна на метаболизирането на някои медикаменти като chlorzoxazone.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР