Потенциални купувачи на жилища буквално „наводниха” най-големия сайт за недвижими

...
Потенциални купувачи на жилища буквално „наводниха” най-големия сайт за недвижими
Коментари Харесай

Британският пазар се оживи след изборите

Потенциални купувачи на жилища безусловно „ наводниха” най-големия уебсайт за недвижими парцели във Англия. Близо 1.3 млн. са били запитванията. Според доклад на Rightmove английските избори са дали огромна доза политическа и икономическа непоклатимост. Британската кралска организация на дипломираните оценители и най-големия ипотечен брокер Halifax, също заяви за по-висока от предстоящата интензивност на пазара на жилища след успеха на премиера Борис Джонсън на изборите на 12 декември 2019 година Бизнес анкетата извършена от Deloitte и IHS Markit също регистрира възстановяване.

В продължение на пет седмици, до 11 януари 2020 година, търсенето се е повишило с 15% в съпоставяне със същия интервал на 2019-а. Броят на продажбите набъбна на фона на възходящия интерес. По данни на Rightmove, месец след изборите размерът на покупко-продажбите се е нараснал със 7.4% на годишна база.

Продавачите на парцели също станаха по-уверени. Средната офертна цена е повишена с 2.3% през януари, или до 8850 USD/кв.м. Това е най-високия растеж, който уеб сайтът в миналото е отчитал за обсъждания интервал на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР