Потърпевшата е понесла средна телесна повреда при нападениетоПо обвинение на

...
Потърпевшата е понесла средна телесна повреда при нападениетоПо обвинение на
Коментари Харесай

4 години затвор за опит за грабеж на жена в Русе

Потърпевшата е понесла междинна телесна щета при нападението

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Русе, 22-годишна жена е наказана на четири години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим за опит за обир - закононарушение по член 199, алинея 1, т. 3, прочие 2 и т. 4, вр. член 198, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата Г.А. е приета за отговорна в това, че на 09.04.2022 година в гр. Русе, в изискванията на рисков рецидив направила опит да отнеме непознати движими движимости – дамска чанта и движимости в нея (сумата от 70 лв., мобилен телефон „ Nokia 1 TA-1047”, диоптрични очила, портмоне и кутия цигари, всичко на обща стойност от 374 лева), от владението на жена от гр. Русе, с желание незаконно да ги присвои, като използвала за това мощ. Деянието е съпроводено с причиняване на междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване на придвижванията на десен горен крак, като същото е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи.

Обвиняемата издебнала потърпевшата сега, в който отключвала входната врата на блок, нападнала я в тил и я съборила на земята, като се пробвала да издърпа от ръцете ѝ дамската ѝ чанта. Грабежът бил осуетен от минувачи, които се притекли на помощ на нападната жена.

Г.А. е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Осъдена е след утвърдено от съда съглашение, което има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР