Последната размяна между Русия и Украйна се проведе по формулата

...
Последната размяна между Русия и Украйна се проведе по формулата
Коментари Харесай

Последната размяна на пленници между Русия и Украйна се състоя по формулата 86 на 86

Последната замяна сред Русия и Украйна се организира по формулата 86 за 86 души, заяви Татяна Москалкова, комисар по правата на индивида в Руската федерация.

Това съобщи пред публицисти Москалкова във вторник, по време на визитата ѝ в центъра за краткотрайно настаняване на хора от Донбас и Украйна. На 21 март омбудсманът разгласи първата замяна сред Русия и Украйна - девет души за кмета на Мелитопол Иван Федоров. На 24 март Москалкова удостовери пред Интерфакс размяната с украинската страна по формулата 10 за 10 военнослужещи.

„ Руското министерство на защитата свърши много работа, с цел да върне съветските военни, арестувани в Украйна, в домовете им. Потвърждавам информацията за размяната на 10 съветски военни, арестувани в Украйна, за 10 украински военни. Освен това се организира продан на съветските цивилни моряци от кораба Millenial Spirit в подмяна на украински цивилни моряци от избавителния транспортен съд Sapphire “, разясни съветският омбудсман за Интерфакс.

„ Участвахме и в установяването на контакти с украинската страна по този въпрос. Работата продължава и по-нататък в границите на апелите на жителите към мен “, акцентира Москалкова, представена от Интерфакс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР