Последиците от пандемията от COVID-19 имат катастрофално въздействие върху оказването

...
Последиците от пандемията от COVID-19 имат катастрофално въздействие върху оказването
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията от COVID-19 има катастрофални последици за лечението на рак

Последиците от пандемията от COVID-19 имат пагубно влияние върху оказването на помощ на онкоболни. Това съобщи шефът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге по случай Световния ден за битка с раковите болести.
По данни на СЗО в ранните стадии на спиране на услугите поради неинфекциозни болести са докладвани в 122 от 163 страни по света, а в една трета от страните в европейския район такива разстройства са повлияли напълно или отчасти на даването на онкологична помощ.
Цифрите приказват сами за себе си, акцентира Клуге: през 2020 година в Европа с рак са диагностицирани 4,8 милиона души, което прави 13 000 ден, 546 на час, 9 души на минута.
Ограниченията за пътешестване и натиска върху здравните системи, ангажирани с доведоха до спирания онкологичната помощ в целия район, както и до обилни закъснения в диагностиката и лекуването, които имат директно влияние върху възможностите за възобновяване и оцеляването на стотици хиляди пациенти. Няколко страни са изправени пред дефицит на медикаменти за лекуване на ракови болести, а икономическата рецесия е задълбочи в допълнение съществуващото неравноправие, уточни още районният шеф.
 Математик: Третата вълна ще направи изборите непредсказуеми Математик: Третата вълна ще направи изборите непредсказуеми
Ще предизвикаме трета вълна, която може да ни вкара в непредсказуем сюжет за изборите. Това предизвести пред БНР математикът Лъчезар...
Във връзка с това от през днешния ден СЗО започва Общоевропейска самодейност за битка с рака, която има за цел да сплоти напъните за повишение на успеваемостта на ограниченията за профилактика и битка с онкологичните болести. Тя ще даде опция на хората, формиращи политика, да вземат верни решения за дейно противопоставяне на рака.
Инициативата се състои от пет детайла: предварителна защита, ранно разкриване, повсеместен достъп до диагностика и лекуване, палиативни грижи и фокус върху данните, отбелязва организация ТАСС, представена от БГНЕС.
" Днес можем да очертаем нов път за себе си, да използваме потребно опита от пандемията и да засилим ограниченията за предварителна защита и надзор на рака. Не можем да премахнем рака, само че можем да създадем по този начин, че той да престане да води до гибел ", заключи Клуге.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР