Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов предаде днес

...
Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов предаде днес
Коментари Харесай

България дари помощи за деца с аутизъм в Северна Македония

Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов съобщи през днешния ден подаяние с храна от Република България на фамилиите на македонски деца с аутизъм от Гражданското съдружие за лекуване на хора с аутизъм „ В моя свят “.
Хуманитарната помощ, която се състои от дълготрайна храна, е самодейност на министъра на външните работи на Република България Екатерина Захариева, заяви МИА.
„ Това е стратегия на българското държавно управление по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, ориентирана към даряване на храна на фамилии в неравностойно състояние в Република Северна Македония по време на пандемията на вируса Covid-19 “, сподели Ангелов.
Посланикът изясни, че това подаяние е част от българска по-голяма стратегия за подкрепяне на деца със специфични потребности и за тези, които са най-застрашени по време на ковид, с цел да могат, както сподели той, да се почувстват по-сигурни.
Представителят на асоциацията „ В моя свят “ Весна Стояновска осведоми, че от четири години посолството на България оказва помощ на всички открити до момента центрове, а помощта се състои от обществени помощи за деца в риск.
„ Българското посолство обезпечава годишно лекуване за 30 деца в Охрид и Скопие, а дарението по време на пандемията от Covid значи доста за всички “, акцентира Стояновска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР