поскъпна с 6% към нов исторически ценови връх около 48

...
поскъпна с 6% към нов исторически ценови връх около 48
Коментари Харесай

Нов рекорден връх отбеляза битконът

нарастна с 6% към нов исторически ценови връх към 48 226 $, откакто най-старата банка в Съединени американски щати направи скок към пазара за.

Повод за усилване на възходящото придвижване даде информация на " Уолстрийт джърнъл ", че възнамерява по-късно тази година да съхранява, трансферира и емитира биткойн и други криптовалути от името на своите клиенти, ръководещи активи, съобщи БНР.

Банката разисква с клиенти да вкарат при нея техни цифрови валути, показва финансово издание, цитирайки изявление с Роман Регелман, изпълнителен шеф на BNY Mellon за обслужване на активи и цифров бизнес.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Bitcoin нарастна с 14% до най-високото си равнище от 2 седмици,...

" Дигиталните активи стават част от всеобщия поток ", сподели Роман Регелман.

BNY Mellon не е първата финансова компания с огромно име, която заявява интереса си към цифровите активи.

През 2018 година Fidelity Investments започва нова компания за своите институционални клиенти за търговия и предпазване на цифрови активи, в това число биткойн, а година по-късно завоюва регулаторно утвърждение за опериране на своя крипто бизнес в Ню Йорк.

Но известието на BNY Mellon е първото, когато една от огромните банки-попечители разкри своя пътна карта за отнасяне на цифровите валути като всеки различен актив. И банката няма да лимитира типовете цифрови активи, които ще разреши на клиентите да съхраняват при нея.

По-рано тази седмица цената на водещата криптовалута пък беше нараснала до рекордно висока стойност, откакто компанията на разкри, че е закупила през януари биткойни за 1,5 милиарда $ и че скоро ще стартира да приема главната цифрова валута като метод на заплащане за създаваните от нея.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР