Поредицата катастрофални земетресения, които разлюляха това лято индонезийския остров Ломбок,

...
Поредицата катастрофални земетресения, които разлюляха това лято индонезийския остров Ломбок,
Коментари Харесай

Нови жертви след серията земетресения в Индонезия

Поредицата пагубни трусове , които разклатиха това лято индонезийския остров Ломбок, са предизвикали гибелта на 555 души, оповестява Агенция Франс Прес. Почти 1500 са ранени, а стотици хиляди останаха без дом.

Островът, който се намира покрай известния измежду туристите остров Бали , беше разтресен от две огромни трусове на 29 юли и на 5 август . В неделя бяха регистрирани поредност от нови мощни трусове , най-мощното, от които беше с магнитуд от 6,9 по скалата на Рихтер.

 БГНЕС

Около 390 000 бяха евакуирани в следствие от трусовете. Цели обитаеми места са изцяло изравнени със земята. Част от бежанците нямат достъп до задоволително храна, чиста питейна вода или даже обикновен заслон. Власите настояват, че множеството от смъртните случаи са в северната част на Ломбок.

Армията е изпратена да оказва помощ на спасителите. Работата им обаче се затруднява от обстоятелството, че редица селища са труднодостъпни за транспортни средства. -->
 
 БГНЕС

Цената на възстановителните работи възлиза на над 7 млн. рупии (приблизително 808 млн. лева).

Индонезия , която е една от най-уязвимите от бедствия страни в света , е ситуирана в така наречен тихоокеански " Огнен пръстен " , където се сблъскват тектонични плочи, което води до доста вулканични изригвания и трусове.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР