Пореден скандален епизод от драмата Апартаментгейт излезе на бял свят.

...
Пореден скандален епизод от драмата Апартаментгейт излезе на бял свят.
Коментари Харесай

Ново име в скандала с апартаментите - Левон Хампарцумян

Пореден абсурден епизод от драмата " Апартаментгейт " излезе на бял свят. Този път той е обвързван с към момента основния изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на " Уникредит Булбанк " Левон Хампарцумян. Според обява в уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ “ Хампарцумян се е сдобил с апартамент от строителната компания " Артекс " на ул. „ Тинтява “ в столичния квартал „ Дианабад “. Това обаче е станало на тройно по-ниска цена от кардиналната за района.

``
реклама

Банкерът купува 420 000 лв. за 326 кв. метра т.е. 660 евро на квадратен метър - в постройка " Виделина ", където съгласно " Биволъ " апартамент от 75 квадратни метра с гараж от 24 квадратни метра коства 220 000 евро.

Сайтът за проверяваща публицистика обаче показва, че договорката за жилището на Хампарцумян е приключена в деня, в който " Уникредит Булбанк " утвърждава заем от 28 359 535 лв. за компания " Крон 21 " (28.06.2018). Става въпрос за договорна ипотека върху парцел за застрояване с повърхност 9911 кв. метра на бул. Г.М. Димитров в " Дианабад ". Около месец по-късно " Крон 21 " бива добита от " Артекс Инженеринг ". Практиката в банковата сфера е заеми за такава огромна сума да се утвърждават от групов орган на съответната банка т.е. не еднолично.

Actualno.com се свърза с пресцентъра на " Уникредит Булбанк " и сложи въпроса дали банката смята, че има спор на ползи в тази ситуация и дали ще бъде наложена вътрешна глоба, в случай че финансовата институция заеме такава позиция. От пресцентъра ни дадоха отговор, че банката не дава обществено информация за сегашни, минали или евентуални клиенти. Припомняме, че от 1 май, 2019 година, Хампарцумян към този момент няма да е основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на " Уникредит Булбанк ".

Иначе абсурдът с жилищата потегли от втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. След това в историята се появиха Цецка Цачева и Вежди Рашидов. Срещу Цветанов към този момент тече инспекция в прокуратурата.

Що се отнася до " Артекс ", в изявление за Actualno.com от юни предходната година основният проектант на София Здравко Здравков даде за образец за безобразно застрояване точно план на компанията - небостъргача на ул. " Златен рог " в Лозенец. Собственик на компанията е арх. Пламен Мирянов - уредник на самодейността " Нашият дом е България ", която нашумя след хорото в езерото Бъбрека.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР