Поражението на Новак Джокович на полуфиналите на Откритото първенство на

...
Поражението на Новак Джокович на полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Род Лейвър насърчи Джокович: ,,Той ще се върне по-силен и по-мотивиран.

Поражението на Новак Джокович на полуфиналите на Откритото състезание на Австралия през 2024 година, против Яник Синер, провокира доста мнения от медии и почитатели по отношение на хипотетична промяна на поколенията, която в този миг би била чисто физическа. 

Има хора, сходно на някои сръбски медии, които приписват провалянето на Ноле на проблеми с грипа, които ограничиха представянето му в Мелбърн и такива, които отдават цялата заслуга на фантастичното показване на Яник. Дебатът за това дали вървим към промяна на поколенията, или Джокович ще се върне към превъзходството си в Шлема, в последните дни е доста многолюден. 

Легендарният някогашен австралийски тенисист- Род Лейвър, акцентира по какъв начин международният номер 1 ще се върне и че надалеч не е подготвен за промяна на поколенията. 

,,Новак е необикновен първенец. Той непрекъснато подхранва психическата си мощ и мотивация. Точно заради тази причина и поради всички триумфи, които е постигнал в кариерата си, се чака, че той постоянно може да завоюва всеки мач. Според мен Новак Джокович ще се поучи от тази загуба. Ще се възвърне и ще се върне още веднъж по-силен и по-мотивиран. " - сподели Лейвър. 

Запитан какво липсва на сърбина, с цел да завоюва календарен шлем, достижение, което постоянно му е убягвало, Лейвър проучва:,,Тенисът постоянно може да бъде непредсказуем. Няма сигурност. Спечелването на всички шампионати от Големия шлем в една и съща година на сингъл е едно от най-редките достижения. Това значи да спечелите 28 дуела, с най-трудните такива, които всеки желае да опита да завоюва. Трябва да се надявате да сте добре, да поддържате форма и на първо място би трябвало да можете да успехите всички най-хубави тенисисти в света повече от един път. "

Винаги съм казвал и дублирам, че е мъчно да се вършат съпоставения сред другите тенис столетия. С течение на времето прекалено много фактори се трансформираха, от материалите до спортната подготовка. Днес има цели екипи, които работят за играчите. Най-хубавото нещо е да се любуваме на подвизите, без да вършим съпоставения. " - загатна още Род Лейвър. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР