Холгер Руне продължава да демонстрира своето непостоянство през този сезон.

...
Холгер Руне продължава да демонстрира своето непостоянство през този сезон.
Коментари Харесай

Ново разочарование: Руне се пропука за втори пореден път срещу първата ракета на Нидерландия

Холгер Руне продължава да показва своето своенравие през този сезон. Миналата седмица международният номер 12 претърпя може би най-тежкото проваляне в кариерата си, а точно в едвам 45-минутната борба с Ян-Ленард Щруф. В първия кръг в Мадрид датчанинът бе на 2 точки от загубата против Мариано Навоне, а през днешния ден той отстъпи на тенисист, против който в никакъв случай не е побеждавал преди.

Талон Грийкспор още веднъж сподели за какво с неизменност е един от най-солидните тенисисти в последните 2 сезона. Първата ракета на Нидерландия победи някогашния номер 4 с 6:4, 4:6, 6:3 за малко повече от 2 часа игра. Така в идващия кръг той ще срещне спечелилия сред Андрей Рубльов и Алехандро Давидович Фокина.

Срещата стартира обещаващо за 25-тия в света, който разчиташе най-вече на мощния си начален удар. Макар и Руне да бе доста по-агресивният състезател на корта, като резултат на това бяха съществуването на повече минути, то Грийкспор бе този, който допускаше доста по-малко неточности от съперника. Битката сред двата разнообразни стила бе равностойна, но в десетия гейм по-ниско ранкираният тенисист осъществя непредвиден пробив, посредством който да поведе с 1:0 сета.

Още в първия гейм на втората част обаче младият скандинавец отвърна с пробив, през който да си обезпечи солидна преднина. Макар и в идващите минути нидерландецът да бе повишил равнището си на игра и да имаше значително благоприятни условия за брейк, а Руне играеше, като по-високо ранкираният тенисист и по този начин за малко повече от 50 минути игра съумя да изравни резултата в сетовете.

Разиграванията в последната част бяха много по-кратки, в резултат на умората на двамата тенисисти. Грийкспор стартира решително сета, като още при 1:0 разруши сервис гейма на любимеца. Макар и в идващите минути Руне да изглеждаше доста по-уверен в играта си, разполагайки с опцията да изравни резултата в петия гейм, то до това не се стигна. Нидерландецът сподели солидна игра до самия завършек на срещата и по този начин, с 6:3 в последния сет, се поздрави с една от най-големите победи в кариерата

си.

First top 20 win at Masters 1000 level
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР