Поради покачващите се цени на горивата много европейски автомобилисти започнаха

...
Поради покачващите се цени на горивата много европейски автомобилисти започнаха
Коментари Харесай

Чужденците в Унгария ще плащат с 60% повече за бензин

Поради покачващите се цени на горивата доста европейски автомобилисти започнаха да търсят способи да спестят от бензин. Появи се по този начин нареченият „ горивен туризъм “ - жителите на западноевропейски градове всеобщо пътуват до Унгария за бензин, защото цените в тази страна остават относително ниски на общия декор.

Властите в страната взеха решение да вземат тази обстановка под надзор и в този момент е въведена нараснала цена на горивата за всички чужденци - по този начин горивото за чужденци коства 60 % повече от естествената цена.

Първоначално министър председателят на Унгария подписа декрет, съгласно който литър гориво в интернационална валута коства 1.25 $. В прилежащите страни литър бензин коства минимум 2.1 $ за литър, тъй че съседите започнаха интензивно да пътуват, с цел да заредят гориво в Унгария.

Поради всеобщия напор по бензиностанции в Унгария се появи дефицит на гориво. Това подтикна управляващите да дефинират обособени цени за чужденци. Според новия декрет литър бензин на унгарска бензиностанция ще им коства 60 % повече, което почти изравнява цената на горивото в Унгария с цените в другите европейски страни.

Финландските управляващи пък не разрешиха превозването на туби с бензин през границата с Русия. Финландците също започнаха такава стъпка поради повишаването на горивата в страната им. Сега можете да се придвижва бензин единствено в резервоара на автомобила, всеки различен портативен резервоар към този момент е неразрешен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР