По техни данни ракетите са били изстреляни в 6:14 ч.

...
По техни данни ракетите са били изстреляни в 6:14 ч.
Коментари Харесай

Пхенян изстреля нова порция балистични ракети към Японско море

По техни данни ракетите са били изстреляни в 6:14 ч. (0:14 ч. българско време) от региона Сунан покрай севернокорейската столица Пхенян и са прелетели към 350 километра преди да паднат в Японско море.

Южна Корея споделя информация с Япония и Съединени американски щати, написа още в изказването.

Японският министър председател Фумио Кишида на собствен ред заяви, че една балистична ракета е паднала отвън изключителната икономическа зона на страната му.

Изпитанията бяха извършени броени дни откакто Северна Корея не съумя да изведе на орбита втори разследващ спътник, тъй като моторът на ракетата притежател се взриви по време на полета в понеделник. Въпреки неуспеха севернокорейският държавен началник Ким Чен-ун даде обещание през вчерашния ден страната му в никакъв случай да се откаже от програмата си за галактическо разузнаване, отбелязва Ройтерс.

Днес представител на севернокорейското министерство на външните работи разкритикува генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш поради думите му, че опитът за извеждане на разследващ спътник на орбита е нарушил резолюции, признати от Съвета за сигурност международната организация.

Шпионските спътници са приоритет за режима в Пхенян, показва Франс прес. Той разгласи, че е извел първия си подобен спътник на орбита през ноември след два несполучливи опита предходната година.

Вашингтон призова Пхенян да приключи " дестабилизиращите дейности ", съобщи Ройтерс.

Индо-тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати сподели, че поддържа непосредствен контакт във връзка със обстановката с Южна Корея, Япония и други районни съдружници и сътрудници. В официалното съобщение е насочен апел към Северна Корея да не прави " по-нататъшни противозаконни и дестабилизиращи дейности ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР