Поради голямата суша в Италия в редица градове и селища

...
Поради голямата суша в Италия в редица градове и селища
Коментари Харесай

Италия ограничава потреблението на вода

Поради огромната суша в Италия в редица градове и селища се лимитира потреблението на вода. Най-сериозно е ситуацията в Паданската низина по поречието на река По, заяви БНР.

Правителството приготвя декрет с народен обсег за преодоляване на обстановката.

Северните области Пиемонте, Ломбардия, Венето, Фриули-Венеция Джулия, Емилия-Романя и централната Лацио желаеха от Гражданска отбрана да получат статут за изключително състояние. Общините взеха ограничения освен в тези райони, където равнището на реките е рекордно ниско от над 70 години насам.

Не единствено в градове като Верона и Пиза е неразрешено да се употребява питейна вода за напояване на зеленчукови градини, за поливане на спортни стадиони, пълнене на басейни, миене на коли и други

Евентуалното потребление на питейна вода съгласно възбраните може да става сред 21:00 и 6:00 часа сутринта. Глобата е до 500 евро.

Подобни са ограниченията в морски курорти в област Лигурия, където затвориха градски чешми в планински селища.

В делтата на река По морската вода е навлязла 30 км във вътрешността, известните в целия свят езера също са с намалени равнища.

Отбелязва се, че в северната част от страната и поречието на река По липсват водоеми и язовири, в южната такива има заради нормалните суши там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР