В понеделник ще утвърдя предложение на началника на отбраната за

...
В понеделник ще утвърдя предложение на началника на отбраната за
Коментари Харесай

България дава още оръжие на Украйна

В понеделник ще утвърдя предложение на началника на защитата за непотребни въоръжение и техника, които ще бъдат разполагаем за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в спокойно време, или за военновременните формирования, посочи той. България има решение на Народното събрание, служебното държавно управление работи за идващ пакет от действителна помощ за Украйна. Имаме изясненост какво в допълнение може да допринесем, добави Запрянов.

 

Продължаваме да оказваме помощ с непотребни за Българската войска въоръжение и техника. За боеприпасите имаме желание да следваме логиката на подмяна и по този метод да опресняваме своите ресурси. Нашата промишленост работи на цялостни обороти, изключително производителите на муниции. Увеличаваме промените на работа, нашата военна промишленост прави комерсиална активност и с други страни, освен за Украйна, акцентира военният министър.

 

Той посочи, че помощта за Украйна в никакъв случай не е била наложителна, тя е суверенно право на всяка страна. По думите му доста от страните в НАТО поддържат присъединението на Украйна към алианса. НАТО няма никакво желание да се намесва с войски в Украйна, не желае да ескалира този спор, а обективен мир, това значи Украйна да си отбрани територията. Декларацията да спрем помощта действително е подарък за (руския президент Владимир) Путин, сподели още Запрянов.

На въпрос по какъв начин нашата страна обмисля да ограничи опциите за активност на съветските сътрудници, министърът на защитата разяснява, че " тази тематика не е настояща ". Във връзка с тематиката за ограничаване на дипломатите някои страни имат обвинявания и подозрения за саботажна и шпионска активност - тези, които са под прикритие на дипломати, а правят друга активност, да бъдат лимитирани, уточни той. Имаме служби, които се занимават с това. Ако те установяват, по тяхно предложение може да се подхващат всевъзможни ограничения. България предприе ограничения и изгони съветски дипломати за активност, несъвместима със статута им, означи Запрянов във връзка решения от последните години.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР