Бившият транспортен министър в правителството на Кирил Петков и собственик

...
Бившият транспортен министър в правителството на Кирил Петков и собственик
Коментари Харесай

Собственикът на "Еконт" си купи яхта за 10 млн. лв.

Бившият транспортен министър в държавното управление на Кирил Петков и притежател на куриерската компания „ Еконт “ – Николай Събев, е надалеч от изборните драми на Политическа партия. Някога той бе най-щедрият донор на партията на Кирил Петков и Асен Василев, само че към днешна дата не му остава време за размисли върху аргументите за пагубния избор на отминалите избори, защото има по-приятни занимания като да вземем за пример да се радва на новата си баровска облага – 24-метровата яхта „ Сан Лоренцо “ SX76.

 

Тузарската яхта на 63-годишният мултимилионер е пристигнала единствено преди 3 седмици в Бургас от компанията производител от Флоренция, Италия, а Събев е заплатил за нея малко над 5 млн. евро.

 

Близки до боса на най-голямата куриерска компания в България разкриват, че Дедо Еконтий, както е прочут Николай Събев, е чакал съвсем 2 години да бъде създадено плавателното му украшение в Италия, защото е желал да е първи притежател. Тузарската му лодка е с дължина от 23.75 метра, необятна е 6.60 метра и разполага с 4 каюти – 2 двойни и 2 единични, които могат да поберат 10 пасажери. Екипът на яхтата е формиран от четирима души – капитан, помощник-капитан, готвач и стюард. Лодката е задвижвана от два мощни мотора „ Волво “ и може да развие скорост в морето до 16 възела (около 30 км.). разходът й на гориво е 250 литра на час при оптималната скорост.

Баровската 24-метрова лодка на Николай Събев обаче няма да събира одобрителните погледи на туристите в Созопол, където Дедо Еконтий има морска резиденция в местността Буджака. Яхтата към този момент е отплавала към Турция и е акостирала на пристанището в залива Анталия на Средиземно море. Приятели на 63-годишният Николай Събев пророкуват, че той ще изкара цялото лято в тузарския курортен град, с цел да се порадва на новата си лодка. Макар да е наел капитан и помощник-капитан за яхтата си, Дедо Еконтий към този момент предпочитал самичък да ръководи плавателния си съд. Той е ученик на Висшето военноморско учебно заведение във Варна, а преди години е заемал поста търговски шеф в държавното дружество „ Параходство Българско речно корабоплаване “.

 

Николай Събев прекара в огромната политика прекомерно малко време – едвам 9 месеца, откакто през 2021 година наля стотици хиляди левове в образуваната от Кирил Петков и Асен Василев партия „ Продължаваме промяната “, а след изборния успех през същата есен беше назначен за министър на превоза и известията макар подозренията на опозицията, че става министър, с цел да окрупни личния си куриерски бизнес. Месеци откакто през лятото на 2022 година кабинетът на Кирил Петков падна и Дедо Еконтий сдаде министерския пост, той напусна Политическа партия, мощно отчаян от доближаването й с „ Демократична България “. Все отново предходната есен Николай Събев съумя да наложи юристката си в „ Еконт “ Рена Стефанова за кандидат-кмет на родния си град Русе, вкарвайки избирателен ерес в локалната конструкция на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Протежето на Събев за кмет обаче не съумя да доближи дори до балотаж и това постави завършек на финансовите му инжекции към „ Промяната “. Към днешна дата Николай Събев е измежду огромните критици на партията, на която беше най-големият спонсор.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: „ Еконт “ Николай Събев Дедо Еконтий Кирил Петков Асен Василев Рена Стефанова Русе Продължаваме промяната христо иванов „ Да България “ ПП ПП-ДБ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР