Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат

...
Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат
Коментари Харесай

Проф. Витанов: За президента е изгодно да няма правителство, ключа го държи Борисов

Само вълшебник може да образува държавно управление сред партии, които желаят да се бият.

Когато съм могъл и съм имал над 80 депутати, съм носел отговорност. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Г-н Борисов на косъм се размина от 80 депутати. " Величие " влезе в Народното събрание и депутатите му понижиха с 12. Той би трябвало да вземе мандата. Ако не го вземе, вероятността да отидем на избори е огромна. За удобно ръководство трябват 130 гласа. Ако отиде на избори, твърдото му ядро ще гласоподава отново за него. ПП-ДБ са надолу по пързалката ", разяснява математикът проф. Николай Витанов в предаването " България заран ".

По думите му българският политически живот е посочил, че отцепници постоянно има, само че шест индивида могат да се намерят.

" Борисов, като ръководи, не заварва страна, която е безпроблемна. Трябва да се стягат колани. Целият политически хайлайф би трябвало да се бори да има държавно управление ", прикани проф. Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Според Витанов третият мандат е проблем на българската политическа система, защото дребните партии са се вторачили в него за да имат облаги.

" Едва ли ще стане. Големите ще избират да отидат на избори. ПП-ДБ могат да слязат още надолу. При " Величие " нещата не потеглиха добре от позиция на обществения облик. На тяхно място бих се опитал да направя държавно управление с първия мандат ", сподели математикът.

" За да направиш политическа партия, трябват две години. Една година, с цел да направиш структурите и една, с цел да тръгнат да действат. За президента е преференциално да няма държавно управление ", счита Витанов.

Той изясни, че шест гласа постоянно могат да се намерят и ключът към равнене на уравнението го държи Бойко Борисов. Въпросът е дали желае да направи държавно управление, или да отиде на избори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР