Поради големия интерес на пчеларите към Мярка А е извършено

...
Поради големия интерес на пчеларите към Мярка А е извършено
Коментари Харесай

Започва сключването на договори по пчеларската програма за 2022 г.

Поради огромния интерес на пчеларите към Мярка А е осъществено класиране на претендентите. Останалите като запаса ще получат подкрепяне при съществуване на свободен ресурс

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) завърши административните инспекции на признатите заявки за подкрепяне по Националната стратегия по пчеларство (НПП 2020-2022) за 2022 година Предстои да бъдат подписани контракти с всички утвърдени претенденти. Тази година финансовият запас по програмата е в размер на 8 073 092 лв..

Поради високия интерес на пчеларите към активност 1 „ Подпомагане на закупуването на техническо съоръжение при първичния рандеман и обработка на пчелни артикули “ на мярка А „ Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари ” от програмата е осъществено класиране на претендентите за подкрепяне, което е оповестено на интернет страницата на ДФЗ.

За всички утвърдени претенденти, чиито заявки не са класирани за финансиране в границите на разполагаемия бюджет по активността, със заповед на министъра на земеделието от 24.03.2022 година, е избран бюджет за подписване на контракти под изискване за погашение на финансовата помощ при съществуване на свободен запас от бюджета по програмата. Кандидатите, сключили контракти под изискване, ще бъдат навреме осведомени при опция за финансиране на заложените вложения.

По време на приема през тази година са постъпили 2371 заявки за подкрепяне със деклариран размер на финансовата помощ 9 896 434 лева.

консумативи, кошери, Agrozona.bgНай-атрактивна се оказва Мярка А “Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари ”, по която са подадени 1905 заявки за подкрепяне със деклариран размер на финансова помощ 4 996 033 лева Очакван интерес провокира и Мярка Д “Мерки за поддръжка на подновяването на пчелните кошери в Европейски Съюз ”, по която са подадени 1 346 заявки с размер на финансовата помощ 3 615 445 лева за закупуване на над 30 600 кошера, 11 390 отводки и 53 740 пчелни майки. По

Мярка Б “Борба против агресорите и заболяванията в кошера, изключително против вароатозата ”, присъединяване е декларирано от 971 пчелари за финансиране на разноските за отнасяне на пчелните фамилии в размер на 1 027 361 лева За Мярка В “Рационализиране на преносимото пчеларство ” – декларираната финансова помощ е в размер на 195 945 лева, а за мярка Г “Мерки за поддръжка на лабораториите за разбор на пчелните артикули ” – 61 650 лева.

Одобрените претенденти ще бъдат поканени за сключване на контракти в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “, където са подали документи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР